Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

alt

Εν καιρώ κρίσης και οικονομικής δυσμένειας, οι πράξεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, είναι υποχρέωση.

Ο δικηγόρος- ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, μετά τη βοήθεια που παρείχε σε μια γυναίκα από τις Σέρρες που έπεσε σε κώμα το Μάιο του 2010 και με δική του πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στη Γερμανία για νοσηλεία, την Πέμπτη, πλήρωσε την χειρουργική επέμβαση 73χρονου πελάτη του, ο οποίος κινδύνευε να χάσει την όρασή του, γιατί κανένα δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν ανελάμβανε την περίπτωσή του λόγω της απεργίας των ιατρών και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Ο 73χρονος Ιωακείμ Φωτιάδη συνταξιούχος της Πρόνοιας από τη Σφενδάμη Πιερίας, έγινε στην κυριολεξία μπαλάκι του πινγ πονγκ. Ο «Γολγοθάς» του ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, όταν ο 73χρονος άρχισε να χάνει την όραση από το δεξί μάτι του και εισήχθη την ίδια μέρα, στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης. Εκεί διαγνώστηκε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς με γιγαντιαία ρωγμή. Επειδή όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο εφημέρευε στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, του είπαν ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Εξαιτίας του κατεπείγοντος της κατάστασής του, τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το οποίο εφημέρευε.

Ο διευθυντής της Οφθλαμολογικής Κλινικής του «Παπαγεωργίου», του είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει άμεσα η επέμβαση καθώς όλα τα χειρουργεία είχαν μετατεθεί χρονικά λόγω απεργίας των γιατρών του ΕΣΥ και συνέστησε να υποβληθεί σε επέμβαση σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, γιατί θα ήταν στη λίστα αναμονής μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Τότε, εκλήθη να αναλάβει την υπόθεση ο δικηγόρος Νικόλαος Διαλυνάς, ο οποίος και κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για βαριά σωματική βλάβη και αμέλεια.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 73χρονου ο Ιωακείμ Φωτιάδη, κανόνισε μάλιστα, να εγχειριστεί την Πέμπτη στην κλινική «Άγιος Λουκάς» με έξοδα του ιδίου (του δικηγόρου). Ο 56χρονος δικηγόρος, δήλωσε πως ο 73χρονος δεν είχε κανένα στον κόσμο για να τον φροντίζει και το θεωρούσε υποχρέωσή του να τον βοηθήσει. «Δε θα μπορούσα με τίποτα να τον αφήσω να φύγει από το γραφείο μου, γνωρίζοντας ότι κινδύνευε να τυφλωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, όπως ενημερωθήκαμε ο Ιωακείμ Φωτιάδης, είχε πολεμήσει και εξοριστεί με τον Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος συμμετείχε στη δράση κατά της δικτατορίας του Μεταξά. Ο κ. Διαλυνάς είπε πως δεν άξιζε σε ένα τέτοιο άνθρωπο, αυτή η αντιμετώπιση από τα νοσοκομεία και πρόσθεσε: «Μπορεί ο κ.Φωτιάδης να είναι αριστερός κι εγώ να είμαι δεξιός, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή».

Ένα άλλο στοιχείο που προξενεί πολλά ερωτηματικά είναι πως τόσο οι διοικητές του ΑΧΕΠΑ και του Παπαγεωργίου, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, αντίθετα από τα όσα έγραψαν οι γιατροί των νοσοκομείων της Κατερίνης, ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου, ότι δηλαδή ο ασθενής χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, οι ίδιοι υποστήριξαν πως η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς με γιγαντιαία ρωγμή, δεν προξενεί μεγάλη ανησυχία. Δείτε πιο κάτω τα αποδειχτικά στοιχεία…