Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χιονοπτώσεις με εκατοντάδες εγκύους και χιλιάδες καρδιοπαθείς

Όπως μάθαμε, στις τελευταίες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στη Νότια Πιερία, από την πρώτη κιόλας μέρα κάποιοι από τους κατοίκους έκαναν εκκλήσεις στους αρμοδίους για διάνοιξη του δρόμου τού σπιτιού τους, είτε για να πάνε στο καφενείο, είτε για να βγουν έξω και να μη μένουν μέσα στα σπίτια τους. Κάποιοι άλλοι όμως επικαλούνταν σοβαρές ανάγκες.
Φυσικά, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι κάτοικοι να είχαν πραγματική ανάγκη, όπως π.χ. κάποια ασθένεια ή κάποιο έκτακτο γεγονός, αν και η πρόσβαση στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν ήταν για κάποιο διάστημα εφικτή. Το να παίρνουν όμως τηλέφωνα κάποιοι με μαζικό τρόπο και να λένε ότι θα πρέπει να διανοιχθεί ο δρόμος που διαμένουν επειδή υπάρχουν έγκυες γυναίκες ή καρδιοπαθείς, αυτό ελέγχεται αν και κατά πόσο όλοι αυτοί έλεγαν αλήθεια ή ψέματα. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ορισμένοι να είχαν πράγματι ανάγκη. Κάποιοι άλλοι όμως ήθελαν απλώς να καθαριστεί, κατά προτεραιότητα, ο δρόμος τους...
Γι αυτό, τις τελευταίες ημέρες γέμισε η Νότια Πιερία με εκατοντάδες "εγκύους" και με χιλιάδες "καρδιοπαθείς". Και επειδή, όπως φαίνεται, τουλάχιστον σε κάμποσες περιπτώσεις οι "έγκυες" και οι "καρδιοπαθείς" ήταν μόνο στο ...κουβεντιαστό, σίγουρα υπήρχε κίνδυνος για τις πραγματικές περιπτώσεις, δηλαδή μια πραγματική έγκυος και ένας πραγματικός καρδιοπαθής να έκαναν έκκληση, αλλά άντε με τόσα ψέματα που έλεγαν ορισμένοι να βρουν οι αρμόδιοι ποιο σπίτι είχε πραγματικά μια έγκυο ή έναν καρδιοπαθή και πιο σπίτι απλώς ήθελε να καθαριστεί ο δρόμος μπροστά στην είσοδό του.