Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...

Δ'ημαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης
Ακούσαμε τον αγαπητό μας δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, ως άλλο αιθεροβάμονα, να μιλά για το όραμα και την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προτείνει σχέδια και μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους δήμους να κάνουν άλματα, να βρουν τον πραγματικό τους ρόλο και να προσφέρουν αυτά που δικαιούνται και αυτά που αξίζουν οι δημότες και ο τόπος μας γενικότερα!!
Μίλησε για δημοτικά ομόλογα, μίλησε για δάνεια, για έσοδα από παντού για να βρει και στην Ελλάδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη θέση που της αξίζει όπως και στην Ευρώπη!



Εμείς Ρητινιώτες, όψιμοι δημότες του δήμου Κατερίνης, εδώ και ένα χρόνο μετράμε τι χάσαμε και τι κερδίσαμε από την ένταξή μας στον μεγάλο δήμο και απ ότι φαίνεται (καλά λέγαμε απ την αρχή!! - δυστυχώς δικαιωθήκαμε) μόνο χάσιμο έχουμε.

Έτσι πριν ακολουθήσουμε τον αιθεροβάμονα δήμαρχο και την παρέα του στα οράματα και τα μεγαλεπήβολα σχέδια θέλουμε να του πούμε πως εμείς εδώ στα ορεινά μάθαμε να ζούμε με λίγα και χωρίς περιττά.
Αυτά όμως τα λίγα και απλά που θέλουμε να έχουμε απ την δημοτική μας αρχή δεν χρειάζονται πολλά λεφτά, δεν χρειάζεται να περιμένουμε έσοδα από τα ομόλογα και τα έργα. Είναι απλά καθημερινά που δείχνουν τη στοιχειώδη φροντίδα της δημοτικής αρχής και μπορούν να γίνουν από τα ελάχιστα έσοδα που εμείς αγόγγυστα δίνουμε με τα τέλη που πληρώνουμε.

Ένα παράδειγμα.
Στις γιορτές που πέρασαν ήταν η πρώτη φορά που η πλατεία της Ρητίνης δεν είχε ούτε ένα στολίδι, δεν είχε ούτε ένα φως αναμμένο τη νύχτα. Σε μας εδώ στη Ρητίνη δε ήλθαν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!!!
Πόσο τάχα να ήταν το κόστος κ. δήμαρχε για λίγα φωτάκια και λίγα στολίδια;
Ακόμη κι όταν ήταν οι φτωχικές κοινότητες αυτά τουλάχιστο τα εξασφάλιζαν! Εσείς γιατί;
Μας θεωρείτε πολίτες – δημότες Β’ κατηγορίας;

Κύριε δήμαρχε,
Καλά τα μεγάλα λόγια, τα οράματα και τα άλματα. Όταν όμως δεν υπάρχει η φροντίδα για τα απλά και καθημερινά, όταν δεν έχεις δείξει πως πατάς σταθερά, τα λόγια είναι κούφια, τα οράματα οδηγούν σε σκοτάδια και τα άλματα μας ρίχνουν στο κενό!!!

Κάτοικοι χωρίου Ρητίνης – Δημότες δήμου Κατερίνης