Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις του κ. Ψωμιάδη με τη ΝΔ



ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ -ΚΙΛΚΙΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ....ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟ < ΚΟΨΙΜΟ> ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.....
ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ PIERIA -GR ΕΙΧΑΜΕ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ..ΚΑΙ ΤΟ <ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ... ΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΜΑΣΤΕ.....ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 - 2 - 2012......


Η μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις του κ. Ψωμιάδη με τη ΝΔ, η οποία μάλιστα οδήγησε ένα βήμα πριν από τη ρήξη, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2010, λίγο πριν από την ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του για την περιφέρεια. Εβδομάδες πριν, ο εν αργία περιφερειάρχης έστελνε το μήνυμα πως θα επέλεγε ο ίδιος τους υποψηφίους, κάτι που δεν έβλεπε με καλό μάτι η ΝΔ. Τελικά, ο κ. Σαμαράς έθεσε βέτο στην επιλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη να ορίσει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδερφό του, Διονύση.
Το τελεσίγραφο προς τον κ. Ψωμιάδη ανέφερε πως μια τέτοια επιλογή θα έστελνε μήνυμα οικογενειοκρατίας. Η προειδοποίηση από τη ΝΔ ήταν σαφής: Όχι μόνο άρση της στήριξης αλλά και κατάρτιση άλλου «επίσημου» ψηφοδελτίου, στο οποίο επικεφαλής θα ήταν ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.
Τελικά, μετά το δραματικό παρασκήνιο, τις πρώτες πρωινές ώρες επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και υπήρξε ανακωχή στον γαλάζιο εμφύλιο, που ωστόσο φαίνεται πως είχε ήδη κηρυχθεί... Παρά ταύτα, μετά την αναγκαστική υποχώρησή του ο κ. Ψωμιάδης προχώρησε στο «κόψιμο» των Παύλου Πασαλίδη και Δημήτρη Χριστογιάννη, που είχαν κλειδώσει για τις αντιπεριφέρειες Κιλκίς και Πιερίας. Τους αντικατέστησε, επειδή τάχθηκαν υπέρ της άποψης Σαμαρά.