Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ένα έργο πνοής, μείζονος περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μακρυγιάλου και θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μπαίνει οριστικά πλέον στη φάση της υλοποίησής του. Πρόκειται για το έργο «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.280.01 ευρώ
Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, το έργο «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.280.091 ευρώ έχει εγκριθεί και ήδη από την αρμόδια υπηρεσία έχει σταλεί στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού το σχετικό σχέδιο σύμβασης για την προκήρυξη του έργου.

Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού με την 120/21-3-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε πρόταση για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - Άξονας Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδάτινων Πόρων».

Ο κ. Παπαγεωργίου μετά την υποβολή της πρότασης και την ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Ε. Πολύζο, με συνεχείς παρεμβάσεις στην αρμόδια υπηρεσία και συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό προώθησε την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον κ. Παπαγεωργίου για την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.