Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η στήριξη της τοπικής παραγωγής – δημιουργίας και πολλά άλλα συγκεκριμένα και ενδιαφέροντα συζητήθηκαν σε ανοικτή συζήτηση στον Κολινδρό

Μια πολύ ουσιαστική συζήτηση έγινε στην ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη στον Κολινδρό, στο Καφέ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΣ στις 03-02-12. Μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

- Η άμεση ανάγκη για μείωση των τελών άρδευσης που καθιστούν απαγορευτική σχεδόν την δενδροκομία στις ημιορεινές περιοχές και στον Κολινδρό.

- Το οξύ πρόβλημα ύδρευσης, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί θετικά το πρόβλημα της Μόρνας χωρίς προσωπικές εμπάθειες και ο ατελής έλεγχος παροχών.

- Η απαξίωση των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.

- Η αδράνεια στο ζήτημα του Βιοτεχνικού Πάρκου και της βοήθειας των επιχειρήσεων.

- Το έλλειμμα προγραμματισμού ενίσχυσης πολιτιστικών δράσεων και το τεχνητό κλίμα διχασμού που καλλιεργεί η Δημοτική αρχή.

- Η μη οργάνωση – προώθηση της ανακύκλωσης απορριμμάτων που φτάνει στο πρώτο 10μηνο του 2011 στο εξωφρενικά χαμηλό ποσοστό του 2,88%!, καθώς και η ανάγκη συστηματοποίησης διαχείρισης απορριμμάτων με σχετικό κανονισμό.

Η έλλειψη δράσεων προβολής τουριστικών προορισμών επίσκεψης, τοπικής ιστορίας και τοπικών προϊόντων (παραλίες, θρησκευτικός τουρισμός, υγροβιότοπος, λαογραφικό μουσείο, καταγωγή Ζορμπά, - αρχαιότητες κ.λπ.) και η μη συμμετοχή σε εκθέσεις και διαδικασίες εξωστρέφειας.

- Η μεγάλη ανάγκη συνεργασίας και καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων ως προϋπόθεση ανάπτυξης και προόδου. Επισημάνθηκε ότι η τακτική της Δημοτικής αρχής αντίθετα ενισχύει τις διχαστικές τάσεις.

- Οι καταστροφικές συνέπειες της τυχόν λειτουργίας των Διοδίων.

- Η επείγουσα ανάγκη κατασκευής συντομότερης οδού Κολινδρού – Κέντρου Υγείας.

- Οι μεγάλοι κίνδυνοι ανεξέλεγκτης απόρριψης συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

- Οι θετικές προοπτικές για Δημοτικές δράσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

- Η δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης της αδελφοποίησης Μιλάνου - Κολινδρού που έγινε το 2005 καθώς και της συμμετοχής στις διασκέψεις Ευρωπαϊκών αγροτικών οικισμών με σκοπό την μεγιστοποίηση ωφελειών.

Αιγίνιο 09 – 02 – 2012

Για την Σ.Ε.

Α. Νταγλιούδης

Χρ. Πρασκίδης