Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε καθυστερημένοι πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά


Βολές κατά πάντων εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας από τη Βουλή για τα κοινοτικά κονδύλια για τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων και κάνοντας λόγο για «καθυστερημένους».
Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη (τον οποίο αντικατέστησε ο βουλευτής του Αλέκος Χρυσανθακόπουλος) για τη...
στασιμότητα των δημοσίων επενδύσεων και την αύξηση της ανεργίας, ο κ. Πάγκαλος άσκησε έντονη κριτική ακόμη και σε βουλευτές του κόμματός του που χειροκροτούν -όπως τόνισε- τη στάση δημάρχων να μην προωθούν έργα ύψους 413 εκατομμυρίων ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων.
«Την ίδια ώρα που εμείς σκοτωνόμαστε με τους Ευρωπαίους για τα 300 εκ. που μας λείπουν, απεντάσσονται από την χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες 413 εκ. ευρώ για έργα που αφορούν την επεξεργασία Λυμάτων στην Αττική, γιατί οι δήμοι, στους οποίους εσφαλμένα έδωσε ο νομοθέτης την εξουσιοδότηση, δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Και αυτό γίνεται υπό τα χειροκροτήματα διαφόρων συναδέλφων και δικών μου βουλευτών υπό την αναζήτηση ψηφοθηρίας. Εμείς σκοτωνόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι μερικοί δήμαρχοι πείσανε και τους οπαδούς τους ότι τα ΚΕΛ μυρίζουν. Δεν μυρίζουν, απλώς εμείς είμαστε καθυστερημένοι, πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά» κατέληξε ο κ. Πάγκαλος με ανεβασμένους τόνους.