Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και οι εργαζόμενοι του Νομού μας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας με το αστείο επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων του δημοσίου και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ αποφάσεις της Κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, που διαλύουν το κοινωνικό κράτος και καταλύουν τις θεσμικές εκφράσεις των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Προκαλεί την οργή και την αγανάκτησή μας, ιδιαίτερα η κατάργηση των Οργανισμών της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, που στοχεύει στην καρδιά της λειτουργίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των δομών πρόνοιας των εργαζομένων.
Οι δύο οργανισμοί στηρίζουν μέσω των προγραμμάτων τους, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών, χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων αλλά και τη μικρομεσαία αγορά.
Η κατάργηση αυτών των Οργανισμών, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και αδυναμία λειτουργίας τις Συνδικαλιστικές εκφράσεις των εργαζομένων και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αναιρώντας μια σειρά κοινωνικών παροχών, οι οποίες ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι αναγκαίες για την στοιχειώδη αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων. Επιδότηση ενοικίου, εργατικές κατοικίες, στεγαστικά δάνεια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κοινωνικός τουρισμός, εκδρομές, θεατρικά εισιτήρια κλπ καταργούνται. Επιπλέον, η στέγαση των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ και η λειτουργία τους βρίσκονται στον αέρα.
Η ωμή και απροκάλυπτη αυτή παρέμβαση στην λειτουργία των Συνδικαλιστικών δομών, δεν μπορεί να καλυφθεί από δήθεν επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και ανταποδοτικού χαρακτήρα, μια και δεν καταργείται η εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας, το ύψος της οποίας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί πως επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Αντίθετα με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται ανάγκες χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, που θα έπρεπε να παρέχει η ίδια η πολιτεία.
Οι αποφάσεις αυτές δημιουργούν τεράστιο εργασιακό και κοινωνικό πρόβλημα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, που αποτελούν την ψυχή και την καρδιά του Συνδικαλιστικού Κινήματος και χωρίς την παρουσία τους καθίσταται αδύνατη η λειτουργία όλων των δομών τους.
Απαιτούμε
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και οι εργαζόμενοι του Νομού μας, που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις αποφάσεις, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού της Εργατικής Κατοικίας και απαιτούμε την ανάκληση αυτών των αδιανόητων Κυβερνητικών αποφάσεων και από τον Υπουργό Εργασίας να προστατέψει αυτές τις κοινωνικές κατακτήσεις, που δεν επηρεάζουν σε καμιά περίπτωση τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιβαρύνουν τα δημοσιοοικονομικά της χώρας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ