Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή».

Στο 30ο δευτερόλεπτο, από την ώρα που ξεκίνησε να μιλάει «χάθηκε» ο ήχος του! Προηγουμένως, πάντως πρόλαβε να πει πως η παρουσία του Βενιζέλου θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό!

Στη συνέχεια, αφού επιδιορθώθηκε ο ήχος του Γιάννη Μπουτάρη, ο Γ.Πρετεντέρης, τον βομβάρδισε στις ερωτήσεις και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με το γνωστό του ύφος, (και τις αγαπημένες του εκφράσεις: ‘κοιτάχτε’, ‘βερεσέ’, ‘μούσκεμα’, κτλ) απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και σε άλλες ξέφυγε σαν…αίλουρος!

Στην ερώτηση αν υπάρχει διαφορά μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: Ο Παπανδρέου ανέλαβε τεράστιο έργο το 2009. Μέχρι να αναλάβει ο Παπαδήμος, απέτυχε. Τα πρώτα καμπανάκια για την Ελλάδα ξεκίνησαν από το 2004. Από τότε έπρεπε τα 2 μεγάλα κόμματα να δουν τι θα κάνουν. Όμως τα κάνανε μούσκεμα. Το πολιτικό σύστημα έχει διαλυθεί και κοντεύει να διαλυθεί και η κοινωνία. Παρθενογένεση δε γίνεται. Επομένως πρέπει τα δύο μεγάλα κόμματα που εκ των πραγμάτων αυτά θα κυβερνήσουν, να δώσουν την ελπίδα ότι θα ζήσουμε. Ο Βενιζέλος έχει δείξει επανειλημμένως ότι μπορεί να το κάνει αυτό», σημείωσε ο κ.Μπουτάρης.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να πει και το δικό του… πόνο ο δήμαρχος, για να δείξει έμπρακτα, το δρόμο και στους συμπολίτες του: «Εμένα μου κουρέψανε ένα αμπέλι στο κτήμα 10 στρέμματα και θα περιμένω 5 χρόνια να αποδώσει. Φτου και απ’ την αρχή. Έτσι πρέπει να κάνει και η χώρα», είπε και προέτρεψε όλους να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν.