Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ένα προεκλογικού τύπου μνημόνιο, ακατάσχετης παροχολογίας, με αμέτρητα «θα» και κανένα «πως», ήτανε η χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο.
Ενδεικτικό της προσπάθειας της ΝΔ να ψαρέψει στα «θολά» νερά μιας κοινωνίας που αναζητά συγκεκριμένες απαντήσεις, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Χωρίς ούτε μια αναφορά στα «μεγάλα» επιτεύγματα της Κυβέρνησης Καραμανλή , την οποία υπηρέτησε ως κορυφαίος Υπουργός και που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για το μεγάλο έγκλημα στην ελληνική οικονομία.
Λες και εμφανίστηκε σήμερα , από το πουθενά, με χαρακτηριστική ευκολία, υπόσχεται ανεφάρμοστες πολιτικές, αναζητώντας αφελείς που θα τον πιστέψουν!
Αλήθεια η μείωση της σπατάλης του Δημοσίου, δεν θυμίζει εκείνη την υπόσχεση του κ. Καραμανλή, παραμονές εκλογών του 2007; Τότε η ελληνική οικονομία θα εξοικονομούσε 18 δις από την περικοπή των σπαταλών στο Δημόσιο που θα χρηματοδοτούσαν κοινωνικές πολιτικές. Μόνο που συνέβη ακριβώς το αντίθετο:
Το 2007 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 14,5 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια, το 2008, αυξήθηκε στα 23,1 δισ. ευρώ, για να εκτοξευθεί στα 36 δισ. ευρώ το 2009!
Ήταν τότε που ο νυν πρόεδρος της ΝΔ εκτιμούσε ότι το έλλειμμα θα έφτανε το πολύ στο 4,5%!
Αλήθεια με ποια λογιστική μέθοδο τα 9 δις της κοστολόγησης των μέτρων του ΠΑΣΟΚ γίνονται μόνο 1 δις από τον κ. Σαμαρά;
Αλήθεια με πόση ευκολία υπόσχεται φοροαπαλλαγές όταν θα μπορούσε να τις προτείνει στο διάλογο για το εθνικό φορολογικό, όπου προτίμησε να αποχωρήσει αντί να συζητήσει;
Αλήθεια που ήτανε ο ίδιος όταν κερδίζονταν η μάχη για τον 13ο και 14ο μισθό, που σήμερα υπόσχεται να σώσει (!), λες και βρίσκεται σε άλλη χώρα;
Αλήθεια τι σημαίνει φορολογική αμνησία όσων έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό την ώρα που ψάχνουμε τρόπους να προστατέψουμε τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων; Αν ήταν μια γενική πρόταση για όλες τις καταθέσεις, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να τη συζητούσαμε. Οι Έλληνες που άφησαν 170 δισ. ευρώ στις ελληνικές Τράπεζες είναι οι χαζοί της υπόθεσης;
Στο βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, κοιτώντας στα μάτια του Έλληνες πολίτες είναι απλό:
Αν η ΝΔ το 2009 παρέδιδε μια οικονομία στην κατάσταση που η ίδια την παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ το 2004, θα υπήρχε λόγος για σκληρά μέτρα και περιοριστικές πολιτικές; Θα έμπαινε σε κίνδυνο η παραμονή μας στο ευρώ; Θα κοβόταν μισθοί και συντάξεις;
Θα περιμένουμε την απάντηση αν και δεν ελπίζουμε ότι θα συμβεί ποτέ! Γιατί η αλήθεια απαιτεί θάρρος και ειλικρίνεια. Και σήμερα δυστυχώς το μόνο που προσφέρει ο κ. Σαμαράς είναι η αοριστολογία και η προσπάθεια να μηδενίσει τις τεράστιες ευθύνες του κόμματος του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο ελληνικός λαός όμως έχει και γνώση και κρίση. Και στις 6 Μαΐου θα βάλει τέλος στις επικίνδυνες πολιτικές ακροβασίες του προέδρου της ΝΔ.
Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας