Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ


Κοντά στους πολίτες που γιόρτασαν την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, σε κάθε γωνιά της Πιερίας, βρέθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» Ανέστης Μυστρίδης. Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η μέρα αυτή που μας θυμίζει τους αγώνες για το δίκαιο και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, του λαού, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι το πρελούδιο, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ της Ελλάδας και της Πιερίας μας. Τα μηνύματα για την «αλλαγή» έρχονται από κάθε γωνιά του νομού. Ο λαός μας δεν ανέχεται άλλες κοροϊδίες και εμπαιγμούς.Έχει αποφασίσει. Στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συντάσσεται πλήθος πολιτών που υψώνουν την ελληνική σημαία. Μακριά από χρώματα και κομματικές διακρίσεις. Όλοι δίνουν τον αγώνα τους για την πατρίδα, για την Ελλάδα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα αποτυπωθεί στην κάλπη το αντιμνημονιακό ρεύμα και θα προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αναταράξεις, που θα οδηγήσουν σε μια νέα αρχή για την πατρίδα μας …»
Όσον αφορά το ερώτημα και τους φόβους που σπέρνουν με μαεστρία τα ΜΜΕ των προσκυνημένων του δικομματισμού «χωρίς Μνημόνιο πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» ο κ. Μυστρίδης διατράνωσε τη θέση του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα:
«Το Μνημόνιο δεν έχει κατασκευαστεί για να πληρώνονται από αυτό οι μισθοί και οι συντάξεις. Είναι ένας μηχανισμός για την εξυπηρέτηση χρέους. Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες μέτρησης και ανάλυσης του Χρέους, όπως προβλέπεται από την Εθνική Αντιπρότασή μας, με στόχο η χώρα να καταστεί ξανά, το συντομότερο δυνατό και με σαφή αναπτυξιακή στόχευση, φερέγγυα και αξιόχρεη, τιμώντας στο ακέραιο τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς της και μόνον αυτές. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ξεφεύγουμε από τα ψευδεπίγραφο δίλλημα, αλλά ανατρέπουμε με απόλυτο σχεδόν τρόπο τη λογική της ύφεσης και της μη βιωσιμότητας του χρέους, όχι με την επαπειλή της επιθετικής στάσης πληρωμών ενός απελπισμένου οφειλέτη, αλλά με τη δημιουργική αντιπρόταση ενός ισότιμου, αλλά αποφασισμένου συνομιλητή. Τα έσοδα του κράτους σε αντιδιαστολή με τις υποχρεώσεις για μισθούς και συντάξεις φτάνουν και περισσεύουν, με επίσημα στοιχεία που κανείς δεν διαψεύδει. Όλα τα άλλα είναι ψέματα για να παραπλανήσουν –ακόμη μια φορά το λαό-. Κανείς δεν τους πιστεύει. Συντάσσονται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ελπίδα και εμπιστοσύνη για μια νέα αρχή, για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη ».