Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση για απογραφή όσων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων Νομού Πιερίας δεν απογράφηκαν.


Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει ότι όσοι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν απογράφηκαν, στην διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μέσω των Κ.Ε.Π. το  χρονικό διάστημα από 01/02/2012-16/03/2012 ,να προσέλθουν στην υπηρεσία μας προκειμένου να απογραφούν.

Ο δικαιούχος κατά την προσέλευσή του , θα πρέπει να έχει μαζί του υποχρεωτικά και να επιδείξει τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.  Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του δικαιούχου, εναλλακτικά:
α)   Για τους Έλληνες πολίτες είναι  υποχρεωτική  η  επίδειξη  του  Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις η ταυτότητα της υπηρεσίας τους.
β) Για τους Ομογενείς Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.
γ) Για τους πολίτες κρατώνελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβατήριο εν ισχύ. δ)  Για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο απαιτείται άδεια διαμονής.
ε)   Για τους Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο,  "Ειδικό  Δελτίο  Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα" και "Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού".
στΓια τους αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα  "Ειδικό   Δελτίο   υπό   ανοχή   διαμονής   αλλοδαπού   που   δεν   έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας".
ζΓια τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα Άδεια Διαμονής Ενιαίου
Τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού.
2.   Παραστατικά έγγραφα εκδόσεως Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) (π.χ. το εκκαθαριστικό  σημείωμα  φόρου  εισοδήματος  οικ.  Έτους  2010  ή  2011,  ή  βεβαίωση
απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), βεβαίωση εργοδότη, αντίγραφο
τελευταίας μισθοδοσίας, παραστατικό φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κτλ.) στο οποίο να αναγράφεται το Α.Φ.Μ. του δικαιούχου του επιδόματος. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. πριν προσέλθει στο Κ.Ε.Π.
3.  Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα του χορηγηθεί από το Κ.Ε.Π. ή από τα γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
4.   Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα
ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛ.ΤΑ.) είτε έγγραφη βεβαίωση του πιστωτικού
ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ όπου να αναφέρεται ο αριθμός IBAN. Η επιλογή του ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ. γίνεται από τον δικαιούχο.

Ο λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό του επιδόματος μπορεί να είναι:
   Καταθετικός πιστωτικού ιδρύματος ή ΕΛ.ΤΑ.
   Ατομικός   ή   κοινός   με   άλλα   πρόσωπα   με   την   προϋπόθεση   το   πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στην υπηρεσία μας, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα υπό στοιχεία α και γ που αφορούν τον ίδιο για την καταγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 6 μηνών ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία  να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης). Προκειμένου για ανήλικο η καταγραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς του με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεώς του.


Ο Αντιδήμαρχος


Γεώργιος Ίτσιος