Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.


Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της ΔΕΘ, Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο μπροστά από το παλαί, ανάμεσα στα περίπτερα 7 και 8, ενώ οι νέοι της ΝΔ έκαναν αισθητή την παρουσία τους, καθώς κρατώντας ελληνικές και όχι κομματικές σημαίες έδιναν τον παλμό στη συγκέντρωση.
Στο χώρο της ΔΕΘ παραβρίσκονταν και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ανάμεσα στους οποίους ξεχώριζε ο Κώστας Καραμανλής, που στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική του πορεία και κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τον κόσμο, που του φώναζε "Δικαιώθηκες".

Η νεολαία του κόμματος από νωρίς είχε συγκεντρωθεί στον πάνω είσοδο της ΔΕΘ και με τύμπανα και συνθήματα πραγματοποίησε πομπή, που κατέληξε σε εξέδρα πίσω από το βήμα, όπου μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
altΑνάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος της Ν.Δ., απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς είπε:
"Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η πύλη που συνδέει τη Δύση με Την Ανατολή και το Νότο με το Βορρά. Να μην ξεχνάει κανείς ότι είμαστε η παράταξη που δεν θα δεχθεί την παραχάραξη της ιστορίας μας. Είμαστε η παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή είπαμε όχι στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Είμαστε η παράταξη που βάζουμε την πατρίδα πάνω από όλα."
Για το ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του κράτους, προανήγγειλε: "Να μη βρίσκεται κανένας πάνω σπό το νόμο. Να θεσπιστεί το ασυμβίμβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του βουλευτή και εκείνη του υπουργού. Να ενισχυθεί η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας".
Για την παιδεία και τους νέους, είπε ότι ήρθε η ώρα να τους προσφέρουμε την ευκαιρία των ιδιωτικών πανεπιστημίων".
Αναφερόμενος στα όσα λέει το Πασόκ, είπα ανάμεσα στα άλλα: "Δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό". "Με κατηγορούν ότι το μόνο που θέλω είναι να γίνω πρωθυπουργός. Αν αυτό ήταν που ήθελα, θα μπορούσα να γίνω από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά, γιατί πάνω σε μία Ελλάδα διαλυμένη, χρεοκοπημένη, δεν το έκανα, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την πατρίδα".
"Να δώσετε εντολή να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξουμε τη χώρα και την πορεία της, αλλά με σταθερότητα. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, για να αντέξει".
Δεν έχω το μαγικό ραβδί για να απαλύνω τον πόνο του καθενός σε μία στιγμή. Αλλά ξέρετε ότι έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα και η Ελλάδα είναι μία χώρα νοικοκυρέων που θα ξανασταθούν στα πόδια τους. Οι Έλληνες είναι λαός εργατικός. Να πιστέψετε στον εαυτός σας. Να μην ακούτε όσους σας αμφισβητούν. Θέλω να τα αλλάξω όλα και ζητάω σταθερή κυβερνητική εντολή".
"Με τη βοήθεια του θεού, η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Να το πιστεύετε. Να πιστεύετε στον εαυτό σας. Να έχετε αυτοπεποίθηση".
Στο τέλος της ομιλίας, ο κόσμος με μία φωνή τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο.