Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Αδιέξοδο και κρίσιμες εξελίξεις το Σεπτέμβριο βλέπουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Είτε με ανακοινώσεις, είτε με δηλώσεις στελεχών τους, σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ο επόμενος μήνας θα... είναι καταδικαστικός για την κυβέρνηση ή σε ακόμη χειρότερη περίπτωση για τη χώρα.


Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζει συνεχώς τους τόνους και τα στελέχη του δεν κρύβουν πια ότι «η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, καθώς δε θα αντέξει υπό το βάρος των αντιδράσεων των πολιτών», Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πολιτική δε βγάζει πουθενά.

«Δυστυχώς για τη χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ασκούν δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του και καθιστούν συνυπεύθυνους και τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς. Κλιμακώνουν μάλιστα την αντίθεσή τους απέναντι στην Τρόικα και εκτιμούν πως οι επόμενες εκλογές δε θα αργήσουν. «Το Σεπτέμβριο τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Ο κόσμος θα έχει δεχθεί νέες επιθέσεις στα εισοδήματά του, διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, ενώ ελάφρυνση των βαρών, επιμήκυνση και άλλες εξαγγελίες δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Ο κόσμος δε θα αντέξει τα καινούργια μέτρα. Θα αντιληφθούν όλοι το μεγάλο ψέμα περί μη εφαρμογής άλλων οριζόντιων μέτρων και θα έχουμε δραματικές εξελίξεις», είπε στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Αυτή τη στιγμή στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ, το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει στη βουλή, για την κατάργηση του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Αυτό αποτελεί αφετηρία για να αντιμετωπίσει ο λαός όλους τους ποικιλώνυμους εκβιασμούς και το πραγματικό πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά του: Η απόλυτη χρεοκοπία. Αυτή θα είναι και η εξέλιξη των πραγμάτων», εκτιμά η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο ΛΑΟΣ προβλέπει σύντομα έξοδο από το ευρώ: «Η συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου – τρόικα είναι καταστροφική. Καθημερινά ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για διάσωση της ελληνικής οικονομίας και παραμονής της χώρας στο ευρώ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Ως πότε μπορούν να συσκέπτονται μεταξύ τους για τρόπους ...επιμήκυνσης της ανοχής στο κυβερνητικό σχήμα; Για την ...επαναδιαπραγμάτευση της επικοινωνιακής ρητορείας τους; Χωρίς σχέδιο, με βάρκα την ελπίδα, οι κυβερνητικοί εταίροι εν γνώσει τους μας οδηγούν