Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Αρχές Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Ελλάδα ...




Σεπτέμβριο οριστικά θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα των επικεφαλής ελεγκτών της ελληνικής οικονομίας. Κάθε συζήτηση για επίσπευση της επίσκεψης τους έχει σταματήσει και το πιθανότερο πλέον είναι ότι...
ο Πολ Τόμσεν και οι συν αυτώ θα εμφανιστούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσα στο πρώτο 10ήμερο του επόμενου μήνα. Περιθώριο για νέες αναβολές δεν υφίσταται καθώς – όπως όλα δείχνουν – η άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα έχει οριστικοποιηθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Έως τότε, η τρόικα θα πρέπει να έχει καταλήξει στις τελικές αποφάσεις της σχετικά με την κατάσταση της χώρας και την δημοσιονομική πρόοδο που έχει σημειωθεί, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις της. Κατά συνέπεια, το πιθανότερο είναι πως η τρόικα θα έλθει στην Ελλάδα μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ήδη και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί έχοντας αυτό το χρονοδιάγραμμα υπόψη του, προκειμένου να προλάβει τις ημερομηνίες που έχει για να πετύχει τους στόχους του.