Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι επτά δόσεις της Εφορίας που δεν είναι ακριβώς επτά...




ανακοινώνεται μέσω του TaxisNet ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και όπως αποδεικνύεται πολύ λίγοι θα είναι εκείνοι που θα μπορέσουν τελικά να πληρώσουν σε επτά δόσεις όπως υποσχέθηκε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι αρχικές ...

εξαγγελίες του υπουργείου μιλούσαν για αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε επτά δόσεις. Ωστόσο, αυτήν την ευνοϊκή ρύθμιση δεν θα μπορούν να έχουν όλοι οι φορολογούμενοι, παρά μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 60.000 ευρώ και επιπλέον υπέβαλλαν νωρίς την φορολογική τους δήλωση. Πόσο νωρίς; Τόσο νωρίς ώστε να έχουν πληρώσει ήδη από τον Ιούνιο ένα μέρος του ποσού!

Η αιτία είναι η προθεσμία που έχει βάλει το υπουργείο και η Τρόικα για είσπραξη του φόρου εισοδήματος του 2011 το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία δόση δεν μπορεί να είναι αργότερα από τον μήνα αυτό, πράγμα που περιορίζει για πολλούς φορολογούμενους τις δόσεις σε 5!

Ειδικότερα για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ:

Αν έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 μηνιαίες δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.
Αν έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012, μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Αν καθυστέρησαν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα μπορούν να πληρώσουν σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης μέχρι τον Φεβρουάριο 2013. Δηλαδή για αυτήν την κατηγορία, οι δόσεις μπορεί να είναι ακόμα και πέντε.


Όσοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, μπορούν να συνδεθούν στο online σύστημα του ΤaxisNet και να δουν τις πρθεσμίες.

Εναλλακτικά, για όσους θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ, η έκπτωση έγινε 1,5%....