Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μόντι: Αξίζει τον κόπο να γίνουν οι θυσίες...




Η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, αν η Ελλάδα πρώτα, βοηθήσει τον εαυτό της, δήλωσε ο Μάριο Μόντι σε συνέντευξη που έδωσε στην "Καθημερινή".
«Η Ευρώπη βοήθα, αλλά πρέπει και...


εκείνοι (η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες) να βοηθήσουν τον εαυτό τους συνεχίζοντας σε αυτόν το δρόμο της αρετής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που έχει τον τίτλο «αξίζει τον κόπο να γίνουν οι θυσίες». Ο κ. Μόντι τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος, σημειώνοντας ότι η Ιταλία χορηγεί το 1/5 της οικονομικής βοηθείας στην Ελλάδα.

Ακόμα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση και θα συνεχίσει την επώδυνη αλλά αναγκαία διαδικασία δημοσιονομικής πειθαρχίας που εχει ήδη αρχίσει.

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημειώνει ότι η Ευρώπη έχει ήδη κάνει κβαντικό άλμα προς τη σταθεροποίηση και την επίλυση της κρίσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η σταθερότητα ευρωζώνης εξαρτάται από τις υγιείς οικονομικές κρατών-μελών..