Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Θέση της παράταξης «Ολύμπια Γη» για τη Νέα Έφεσο





Λιτόχωρο,23 Σεπτεμβρίου 2012.-
Η θέση της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη»,η οποία διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου – Ολύμπου της 20ης-9-2012είναι σαφής.
Η προσάρτηση της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσου στο Δήμο Κατερίνης, με αντίστοιχη απόσχισή της από το Δήμο Δίου – Ολύμπου,εφ’ όσον αποτελεί επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, υποστηρίζεται από την παράταξή μας σε κάθε περίπτωση.
Δεσμευόμαστε ότι, εφ’ όσον υποβληθεί τέτοιο αίτημα προς το δημοτική συμβούλιο του δήμου Δίου – Ολύμπου, η ψήφος μας ξεκάθαρα θα είναι θετική.

Πράγματι η Νέα Έφεσος – όπως και οι περισσότερες κοινότητες του Δήμου μας - είναι εγκαταλειμμένη από τη δημοτική αρχή,με την αρμόδια αντιδήμαρχο να προβαίνει σε αδικαιολόγητο «πόλεμο νεύρων» των κατοίκων της, καθορίζοντας η ίδια τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τις τοπικής κοινότητας, αποφεύγοντας επιδεικτικά να συνεργάζεται με τον τοπικό Πρόεδρο,παραγκωνίζοντας ουσιαστικά το ρόλο του και στερώντας από αυτόν τις αρμοδιότητες που του παρέχει το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Γα τη συμπεριφορά και την αδιαφορία της αυτή,επανειλημμένα τόσο εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ολύμπια Γης», όσο και ο δραστήριος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Εφέσου Δημήτριος Κατιρτζής, αναφερθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο, μα «του κάκου». Λάβαμε πλήρη αδιαφορία και αναλγησία.
Σεβαστό,εξάλλου, είναι και το επιχείρημα των συνδημοτών μας, ότι η Κατερίνη είναι πλησιέστερη κατά πολύ από την έδρα του Δήμου μας, το Λιτόχωρο, κάτι που καθιστά δυσχερή την επαφή των κατοίκων με τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδίως στις ημέρες μας που οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Εκείνο,όμως, το οποίο θα πρέπει να εξετάσουν οι κάτοικοι της Νέας Εφέσου είναι ενδεχόμενες δυσμενείς συνέπειες από την απόσχισή της από το Δήμο. Ως τέτοιες νοούνται ενδεικτικά, η διακοπή της εξεργασίας ορισμένων εγκεκριμένων μελετών για των κατασκευή κοινωφελών έργων (π.χ. αλλαγής αποχετευτικού δικτύου)και το χρόνο που απαιτείται για την εκ νέου έγκριση, τα οφέλη της από τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 (Κοινή Αγροτική Πολιτική),δεδομένου ότι θα αποχωρήσουν από έναν αμιγώς αγροτικό Δήμο με πολλά πλεονεκτήματα στον τομέα αυτό και γενικότερα η απομάκρυνσή της από τις αγροτικές«δράσεις» της περιοχής, οι οποίες και αποτελούν την κορωνίδα του προγράμματος της παράταξής μας για την επόμενη πενταετία.
Γι’αυτούς και για άλλους παρεμφερείς λόγους, καλούμε τους κατοίκους της Νέας Εφέσου να μη λάβουν την απόφασή τους υπό το καθεστώς της δικαιολογημένης αγανάκτησής τους, αλλά να σταθμίσουν με ψυχραιμία και την απαιτούμενη σπουδή τις ενδεχόμενες δυσμενείς συνέπειες από την απόσχιση της κοινότητάς τους από το Δήμο Δίου – Ολύμπου. Στο πνεύμα αυτό συνυπογράψαμε το δημοσιευθέν ψήφισμα.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης