Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Δέσποινα Χαραλαμπίδου :


"Δεν αναγνωρίζουμε το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων με συλλογικό χαρακτήρα"


 
  Κάλεσμα προς τους πολίτες για μια μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος των αλλαγών της κοινωνίας με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό, απεύθυναν το μεσημέρι της Πέμπτης, από την Κατερίνη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που περιόδευσαν σε εργασιακούς χώρους, με επικεφαλής την βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
 
Από το πρωί έγινε εξόρμηση στην Αγροτικά Τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα ΕΛΤΑ και στον πεζόδρομο της Κατερίνης, ενώ το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.
Όπως τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα στη ΔΕΘ, το οποίο, όπως είπε "πρέπει να είναι η αρχή της ανάπτυξης μεγάλων μαζικών και ενωτικών αγώνων των εργαζομένων και του λαού για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και να μπουν οι βάσεις ώστε σύντομα και στη χώρα μας να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα θέσει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για την αλλαγή των δεδομένων στη χώρα μας με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό".
Η βουλευτής υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών είναι ορατά σε όλους και επεκτείνονται και στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και στην αγορά, όταν ο κόσμος δεν έχει χρήματα να καταναλώσει και συνεπώς τα καταστήματα κλείνουν. "Είναι αποτέλεσμα των φιλελεύθερων πολιτικών που ασκήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δέκα χρόνια. Τους μόνους που δεν ακούμπησαν είναι τους τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο και τους εφοπλιστές", είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμευτηρίου. "Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων είναι το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας μέσα σε ένα δίωρο, σε ένα βράδυ που ουσιαστικά παραχωρήθηκε. Δεν θα σταματήσουμε μόνο στη Βουλή αλλά θα αγωνιστούμε και ως κυβέρνηση η ΑΤΕ να ξαναγυρίσει στα χέρια των αγροτών και του ελληνικού λαού".
"Επιχειρείται από την κυβέρνηση του ξεπούλημα με διαδικασίες εξπρές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ. Και σε αυτό το ξεπούλημα, αλλά και σε κάθε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης που ανήκουν στον ελληνικό λαό, είμαστε αντίθετοι. Δεν θα τα αναγνωρίσουμε κανένα ξεπούλημα στρατηγικής σημασίας, δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν συλλογικό χαρακτήρα και όλα αυτά όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα γυρίσουν στα χέρια του λαού".
Από την Επιτροπή Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, ο Στάθης Συμεωνίδης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση και το τί θα σημάνουν για τους πολίτες. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα μέτρα δηλώνουν ότι η κυβέρνηση έχει επικηρύξει κάθε μορφή εισοδήματος και κάθε μέρα ο εργαζόμενος θα βρίσκει μπροστά του μια αφαίμαξη στα χρήματά του.
Για τα μέτρα υποστήριξε ότι εκτός από 11,5 δις ευρώ είναι και άλλα χρήματα που αφορούν στα ελλείμματα και συνολικά περίπου 22 δις ευρώ θα αφαιρεθούν συνολικά από την κοινωνία τα επόμενα δύο χρόνια. "Αυτοί που ήταν υπέρμαχοι των μνημονίων σήμερα τα καταπατούν και τα αντικαθιστούν με νέα μνημόνια. Η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση είναι αυτή που θα δώσει το στίγμα στις εξελίξεις που έρχονται", τόνισε, ενώ μίλησε και για αναστολή προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, και ιδιαίτερα για τον ιδιωτικό τομέα ανέφερε ότι οι εργοδότες πληρώνουν κατά το δοκούν και η πραγματική ανεργία φθάνει το 50 % και αγγίζει περισσότερο τους νέους.
Από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ώστε να ανατρέψουμε όλοι μαζί αυτή την πολιτική του μνημονίου.