Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μελοποιημένα ποιήματα Πιεριέων δημιουργών από τον συνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη παρουσίασε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης το βράδυ της περασμένης Κυριακής.






  Μελοποιημένα ποιήματα Πιεριέων δημιουργών από τον συνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη παρουσίασετο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκεστο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ» που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Τον συνθέτη Χαράλαμπο Ναβροζίδη, ο οποίος έντυσε μελωδικά τα ποιήματά τους ευχαρίστησε εκ μέρους των ποιητών η κα Μίνα Παπανικολάου. Η συγκεκριμένη δημιουργός επιμελήθηκε και το αφηγηματικό μέρος της εκδήλωσης, στο οποίο συνέδεε αρμονικά τα μουσικά μέρη με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την 28η Οκτωβρίου 1940.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αναστάσιος Παπαζήσηςεπισημαίνοντας:«Το Δημοτικό Ωδείο και ο Ο.Π.Π.Α.Π. προσφέρουν βήμα στους καταξιωμένους, αλλά και στους νέους δημιουργούς να παρουσιάζουν το έργο τους. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Παράλληλα προσφέρεται ψυχαγωγία στους πολίτες, ως μία δημιουργική διέξοδος ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κρίσης που διανύουμε».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμανδρίτης π.Ιωακείμ Οικονομίκος, το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π. Μυράντα Παπά, φίλοι της ποίησης και της μουσικής, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κ.ο.κ.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μελοποιημένα ποιήματα των εξής δημιουργών:


Ελένης Ζαραμητροπούλου
Κώστα Ζούνζουρα
Θάνου Κόσυβα
Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
Αργύρη Ολοκτσίδη
Ευγένιου Ολύμπιου
Μάγδας Παπαδημητρίου
Μίνας Παπανικολάου
Ιωάννη Σιδηρόπουλου

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σοπράνο: Μαρία Στάθη
Πιάνο: Γιώργος Ζαΐμης
Βιολί: Διονύσης Κουτουζίδης
Κλαρινέτο: Ιβάν Ναβροζίδης

Ιστορική Αφήγηση: Μίνα Παπανικολάου




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ