Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στο τέλος του άρθρου, σας έχω παραθέση ένα σύντομο αλλά πραγματικά όμορφο και ουσιαστικό βίντεο. Το παρόν βίντεο στάθηκε αφορμή για να γράψω το πρώτο μου άρθρο στο ΠΙΕΡΙΑ. Μιλάει για τους νέους αγρότες, για τους νεαρούς σε ηλικία. Ένα επάγγελμα που έχει παρεξηγηθεί πάρα πολύ και γι' αυτό φταίνε οι ίδιοι οι αγρότες. Είναι ένας κλάδος που έχει επιδοτηθεί όσο κάνεις άλλος στην Ελλάδα, κι όμως, δεν είναι ο μπροστάρης μας, η βιτρίνα μας ως χώρα. Δυστυχώς. Εκτός από επάγγελμα όμως, είναι και δημιουργία. Η χαρά του να δημιουργείς ζωή, να την φροντίζεις, να μεγαλώνει και να σου ανταποδίδει με καρπούς τον κόπο, την φροντίδα και προστασία που χάρισες στο φυτό.

Είναι δύσκολο επάγγελμα, χειρωνακτικά και γνωστικά. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την επιλογή των νέων να το αγνοούν ή να προτιμούν τις υπηρεσίες του σερβιτόρου. Όλοι οι νέοι πρέπει να ξεκινήσουμε την παραγωγή γενικότερα εάν επιθυμούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το μέλλον. Έφτασε η εποχή που χρειαζόμαστε μισό εκατομμύριο δραχμές για ένα τόνο πετρέλαιο. Δεν μπορούμε πλέον να αγοράσουμε τα πάντα, ούτε να μπορούμε να έχουμε αυταπάτες ότι έχουμε χρήματα με πρόφαση τους γονείς μας ή το πλαστικό χρήμα που δεν υπάρχει. Η παραγωγή είναι η λύση στην κρίση. Μας το έχει διδάξει η ιστορία. Δυστυχώς όμως, την έχουμε ξεχάσει και λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος σε αποσύνθεση και αφανισμό. Όχι, δεν είμαι υπερβολή, η αλήθεια είναι.

Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε την Ελληνική Γη με κάθε τρόπο. Σύντομα, πριν μας την φορολογήσουν ή την κατακτήσουν κι αυτή. Αγροτική καλλιέργεια, κτηνοτροφία, γεωθερμική ενέργεια, εναλλακτικές καλλιέργειες (ιπποφαές, κρόκος Κοζάνης  σαλιγκάρια κτλ) , αγροτουρισμός και κομποστοποίηση είναι μερικές από τις επιλογές μας. Η παραγωγή, η δημιουργία και η τροφή είναι το παν στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε. Οι φύση μας έχει δώσει όλα τα εργαλεία και την γνώση κι εμείς την αγνοούμε επιδεικτικά.

Η αυτάρκεια που μας προσφέρει η δική μας καλλιέργεια ενός μποστανιού ή μιας στάνης είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και φυσικά για την τσέπη μας. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τι σημαίνει η λέξη οικονομία. Δεν σημαίνει αποθήκευση χρημάτων ή διαχείριση των νομισμάτων μας αλλά είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους νόμους που υπάρχουν στους οίκους. Θα πρέπει να λοιπόν να ιεραρχήσουμε τις αξίες του οίκου μας, να θεσπίσουμε νόμους και πάνω σ' αυτούς να κτίσουμε τον νέο τρόπο ζωής, έξω από το MATRIX του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Αυτά, τα ολίγα συγκεχυμένα λόγια αλλά γεμάτα ουσία και μεράκι από μέρους μου. Παρακολουθείστε το βίντεο. Είναι μια ευχάριστη παραγωγή.



Του Βασίλη Αγιαννίτη