Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

+ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Η Δημοτική παράταξη: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» καταδικάζει την απαράδεκτη και χυδαία συμπεριφορά του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5-10-2012 προς τον επικεφαλής του συνδυασμού μας και μέλους του δημοτικού συμβουλίου του πιο πάνω Δήμου, κ. Ευάγγελου Λαγδάρη.
Ο κ. Λαγδάρης, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, την περασμένη Παρασκευή  ήταν καλεσμένος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Δίον Τηλεόραση», για να  εκθέσει   τις απόψεις του για τα προσφάτως τεκταινόμενα στο Δήμο Βόρειας Πιερίας. Η έντονη και στοχευμένη κριτική που άσκησε κατά της Δημοτικής Αρχής, φαίνεται ότι πανικόβαλλε   τον κ. Πολύζο. Έτσι λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Λαγδάρης, παρουσία μάλιστα μέλους της παράταξής μας, έγινε αποδέκτης δια τηλεφώνου, φραστικής επίσης, εξύβρισης και απειλής  εκ μέρους του κ. Πολύζου.
Η απρόκλητη και άνανδρη αυτή επίθεση πέρα  του ότι αντικατοπτρίζει το επίπεδο του κ. Πολύζου, εκφράζει και τον τρόμο του, ο οποίος απορρέει από την αδυναμία του να διοικήσει αποτελεσματικά και με διαφανείς διαδικασίες τον Δήμο, του οποίου ηγείται.
Η αδυναμία του να ψηφισθεί από το τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο, η πρότασή του για δανειοδότηση του Δήμου, η οποία θα επέφερε επαχθείς οικονομικές συνέπειες για τους δημότες και θα μεγάλωνε το χρέος που  δημιούργησε η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Ο κ. Λαγδάρης με μέλος του δημοτικού συμβουλίου της παράταξής μας, επισκέφθηκε ήδη  τον κ. Εισαγγελέα Κατερίνης, όπου αναφέροντας το συμβάν, ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τα δικαιώματά του και τον τρόπο αντιμετώπισης της  εξύβρισης και απειλής που δέχθηκε.
Ως παράταξη δηλώνουμε ότι εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ενέργεια του κ. Πολύζου, την οποία χαρακτηρίζουμε άνανδρη και προσβλητική για όλους μας.
Πρωτίστως όμως η ενέργεια του κ. Πολύζου προσβάλλει τον ίδιο, αφού αποδεικνύει το «ποιόν» του  και τον τρόπο δράσης ενός δημόσιου προσώπου.
Κάποια στιγμή ο κ. Πολύζος πρέπει να αντιληφθεί πως είναι υπηρέτης ενός θεσμού και ότι η συμπεριφορά του απέναντι σε όλους και ειδικά απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους, πρέπει να είναι ανάλογη του θεσμού αυτού.
Όμως από ότι φαίνεται μέχρι σήμερα, ο κ. Πολύζος δεν είναι διατεθειμένος να αντιληφθεί κάτι τέτοιο.
Ας συνεχίσει λοιπόν τον «κατήφορο» που επέλεξε.
Εμείς δηλώνουμε για μια ακόμα φορά,  πως θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας  με αίσθημα συνέπειας και υπευθυνότητας. Εχουμε χρέος να αναδεικνύουμε τις προτάσεις μας, να ελέγχουμε τη δημοτική αρχή καθώς και να ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας.
Και σ’ αυτό μας το χρέος κ. Δήμαρχε, δεν συμβιβαζόμαστε ούτε   δεχόμαστε απειλές.
 

Η Δημοτική παράταξη
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ