Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ



Προς τον πρόεδρο του
Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Δίου – Ολύμπου,
κ. Γεώργιο Κωτούλη.
Λιτόχωρο,
Δήμος Δίου Όλυμπου,
10-12-2012
Αξιότιμε κ. πρόεδρε,

τις τελευταίες μέρες γίναμε δέκτες ετερόκλητων πληροφοριών σχετικά με τον ΧΥΤΑ ή ΧΤΑ Λιτοχώρου και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων), σχετική με τη λειτουργία του. Γίναμε επίσης αποδέκτες πολλών παραπόνων και αποριών σχετικών με την πληροφόρηση γύρω από το θέμα αυτό, αφού πέρα από τις σχετικές συζητήσεις – αναφορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή τη σχετική κατά νόμο ανακοίνωση, καμία άλλη πληροφόρηση δεν υπήρξε για το θέμα αυτό.



Το ενδιαφέρον των δημοτών, αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων (όπως κάτοικοι της περιοχής, εποχιακοί ή μόνιμοι) είναι εντονότατο και λόγω της πρόσφατης εξέλιξης του θέματος της αποκατάστασης μέρους του δημοτικού λατομείου στο Ξεροκάμπι. Η επιτροπή μας εκπροσωπεί εκατοντάδες δημότες και κατοίκους Πιερίας (περισσότεροι από 2.000 υπέγραψαν πρόσφατα κατά της απόθεσης του υλικού της TOSOH) και πάμπολλους φορείς και οργανωμένα σύνολα του Δήμου μας και της Πιερίας.

Εξουσιοδοτήσαμε τους δημοτικούς συμβούλους-μέλη μας, Κατερίνα Κουρίτα και Νίκο Λάππα, να σας μεταφέρουν το γραπτό μας αίτημα για τα εξής:
  • να υπάρξει ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα της τροποποίησης Π.Ο. του Χ.Υ.Τ.Α. που να δημοσιευτεί σε όλα τα τοπικά μέσα, συμβατικά και ηλεκτρονικά, του Δήμου ή του νομού, ανεξάρτητα από τη συχνότητα κυκλοφορίας τους με την οποία το κοινό θα πληροφορείται επίσημα και έγκυρα, σε απλή γλώσσα και πλήρως, τι πρόκειται να συμβεί με τον ΧΥΤΑ ή ΧΤΑ, τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα και τι απομένει να πραγματοποιηθεί και γιατί, αλλά και ό,τι άλλο ο Δήμος κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να ενημερώσει τους δημότες και το κοινό εν γένει
  • να υπάρχει ανάλογη ενημέρωση για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν ή θα απασχολήσουν το Δήμο μας – όχι μόνο η ελάχιστη δημοσίευση που ο σχετικός νόμος ορίζει για διοικητικές πράξεις κτλ – σε όλα τα τοπικά μέσα του Νομού και όχι μόνο τα ολιγόλογα Δελτία Τύπου μετά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλες αφορμές.

Θεωρούμε ότι και τα προβλήματα των ημερών, αλλά και η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, οι δημότες, αλλά και άλλοι επηρεαζόμενοι, επιβάλλουν την πρακτική αυτή, η οποία μπορεί να βοηθήσει και στην πρόοδο των υποθέσεων που ήδη απασχολούν ή θα απασχολήσουν στο μέλλον, διαφωτίζοντας όλους μας, με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τις καθημερινές τοπικές εφημερίδες της Κατερίνης, υπάρχουν ήδη και λειτουργούν αρκετά ηλεκτρονικά μέσα που μπορούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση του κοινού και μάλιστα ανέξοδα. Τεράστια συμβολή θα μπορούσε να έχει στο έργο αυτό και η ιστοσελίδα του Δήμου μας, η οποία –άγνωστο γιατί- δεν λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα.

Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία Δήμου, υπηρεσιών και δημοτών του και θα γίνει αποδεκτό από σας και στα δύο του σκέλη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.-


Με κάθε τιμή

Συντονιστική Επιτροπή
κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων
στον Όλυμπο
apovlhtastop@gmail.com


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ