Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο “ΖΕΥΣ” ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ



   Εγκάρδια υποδοχή από το αδελφοποιημένο σωματείο δρομέων Κύπρου “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”





  Έναν επιπλέον συνδετικό κρίκο στην πιο ευγενική πλευρά του αθλητισμού που προσφέρει στον άνθρωπο η άσκηση, όταν αυτή μετατραπεί σε στάση ζωής πρόσθεσαν στην κοινή τους δράση τα αδελφοποιημένα σωματεία “Περικλής Δημητρίου” Κύπρου και ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”αντίστοιχα.

Αφορμή συνέχισης της γόνιμης συνεργασίας στάθηκε αυτή τη φορά ο μαραθώνιος της Λευκωσίας, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Κυριακής 09/12/2012 στην πρωτεύουσα της Μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Διοργανωτές της σπουδαίας αυτής αθλητικής συνάντησης ήταν ο Δήμος Λευκωσίας, το Ίδρυμα “Αθανάσιος Κτωρίδης”, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή της Αστυνομίας.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς εννέα μέλη του “ΖΕΥΣ” και δεκάδες δρομείς και εθελοντές του σωματείου “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ” με επικεφαλής τους Σωκράτη Σωκράτους(πρόεδρο σωματείο δρομέων Κύπρου), Χρήστο Μυστρίδη (Πρόεδρο ΖΕΥΣ), Δημήτρη Γρηγοριάδη(Γραμματέα ΖΕΥΣ).

Τα μέλη της αποστολής του “ΖΕΥΣ” υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Πάφου ο Στέφανος Κυριάκου (συνεργάτης παραρτήματος Πάφου), ενώ σε όλη τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής στην Λευκωσία τα μέλη του Δ.Σ. και οι συνεργάτες των παραρτημάτων του “Περικλή Δημητρίου” από όλη την Κύπρο παρείχαν εγκάρδια φιλοξενία και κάθε δυνατή διευκόλυνση στους αδελφούς τους από την Κατερίνη.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε τους: Τάσο Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρο, Κώστα Χειμωνή(έφορο εκδηλώσεων και άριστο γνώστη της ιστορίας του Πιερικού μας), τον ακούραστο Γιαννάκη Κόκκινο(Β.Ταμία), τον δευτεραθλητή του μαραθωνίου Πανίκο Στυλιανού (πρώτο νικητή του αγώνα “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ”), τον μικρό αλλά με μεγάλη προσφορά εθελοντή Γιάννο Χριστοδούλου, τους συνεργάτες των παραρτημάτων Γιώργο και Ανδρέα Πεττεμερίδη(Λεμεσός), Ανδρέα Συμεού(Λύμπια), Ρένα Πιτσιλλίδου (Θεσσαλονίκη), Θέμη Αβραμόπουλο (ΨΕΥΔΑΣ), τον εθελοντή Ανδρέα Πρωτόπαπα κ.α. μέλη και φίλους του σωματείου Δρομέων Κύπρου.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

“Ο αθλητισμός δεν βιώνει κρίση. 
Η συγκεκριμένη αδελφοποίηση αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και του αθλητικού ιδεώδους μεταξύ των μελών των δύο τόπων” σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Σωκράτης Σωκράτους, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε στην αποστολή του “ΖΕΥΣ”στην λέσχη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

ΚΟΙΝΑ ΟΡΑΜΑΤΑ

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μυστρίδης τόνισε: “Είναι σημαντικό για εμάς τους ΄Ελληνες, στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, να δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους αδελφούς μας στην Κύπρο και να μοιραζόμαστε κοινές προσπάθειες και κοινά οράματα, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, που περνά μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ευρύτερα. Παράλληλα,συγχαίρουμε και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την διοργάνωση του μαραθωνίου για την άρτια διεξαγωγή του”.


ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!

Με συγκινητικά λόγια για την ιερή φλόγα που από τον μαραθώνα μεταφέρθηκε στην πύλη της Αμμοχώστου για τον μαραθώνιο της Λευκωσίας μίλησαν οι κ.κ. Τάσος Κωνσταντίνου και Κώστας Χειμωνής αντίστοιχα εκφράζοντας την πίστη και την ελπίδα ότι δεν θα αργήσει η μέρα που η φλόγα αυτή θα περάσει και από την κατεχόμενη σήμερα Κύπρο, όπου ένας σύγχρονος Φειδιππίδης θα αναφωνήσει: Νενικήκαμεν!

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για εποικοδομητική συνεργασία που παρουσιάζει καθημερινά απτά αποτελέσματα έκανε λόγο ο Γραμματέας του “ΖΕΥΣ” κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης.

Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΟΙ “ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΙ” ΚΑΙ Η... ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αξέχαστος σταθμός στην Λευκωσία για τα μέλη των δυο συλλόγων ήταν η θερμή υποδοχή των “Σιδηρόπουλων”, - όπως μας συστήθηκαν χαρακτηριστικά - στην οικία τους. Μία φιλόξενη ελληνοκυπριακή οικογένεια (του συμπατριώτη μας, από τη Γανόχωρα Γιάννη Σιδηρόπουλου) με θετική αύρα, που μας κέρδισε με την ζεστασιά της, την δημιουργικότητα όλων των μελών της σε πολλές εκφάνσεις των τεχνών (μουσική, ψηφιδωτό, ποίηση, μαγειρική κ.ο.κ.), που μέσα στη μιζέρια και το γκρίζο που μας περιβάλλει μας γέμισε αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί ευτυχώς υπάρχει και η άλλη Ελλάδα....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τα μέλη της αποστολής του συλλόγου ΖΕΥΣ ευχαριστούν θερμά για την άψογη φιλοξενία τον πρόεδρο Σωκράτη Σωκράτους, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς τους εθελοντές του σωματείου “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”.

Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τον Διοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, καθώς και το ίδρυμα “Αθανάσιος Κτωρίδης”, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι ένας πολιτιστικός χώρος πρέπει να είναι “ζωντανό”κύταρρο πολιτισμικής δημιουργίας και έκφρασης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ
(ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΟΝΟ)


ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 3:26:25
ΚΙΑΦΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ : 3:29:54
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΟΣ: 3:34:16
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡ.: 3:43:46.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:

ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: 2:00:43

ΔΡΟΜΟΣ 10 ΧΛΜ.

ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 58:33
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΥΖΟΥΝΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΙΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ 1:15:41.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ είχε η Ελένη Καϊμακάμη.

Αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες από τις ιστοσελίδες των δύο σωματείων και πιο συγκεκριμένα από τις εξής διευθύνσεις:




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ