Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτή πρόβα-συζήτηση-συναυλία. Τροπικότητα, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός. Σε μία διαδραστική πρόβα, τα μέλη του συνόλου συζητούν με το κοινό το πώς συνθέτουν και πώς επεξεργάζονται το πρωτογενές υλικό της σύνθεσης.


Magnanimus trio Μουσικό Σχολείο, 10 π.μ. Δημοτικό Ωδείο, 9 μ.μ. Κατερίνη, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


Ανοιχτή πρόβα-συζήτηση-συναυλία. Τροπικότητα, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός.
Σε μία διαδραστική πρόβα, τα μέλη του συνόλου συζητούν με το κοινό το πώς συνθέτουν και πώς επεξεργάζονται το πρωτογενές υλικό της σύνθεσης.

Η αφετηρία μπορεί να είναι ένα πλήρως καταγεγραμμένο κομμάτι ή μία ιδέα ή η πλήρης ελευθερία (χωρίς τονικό κέντρο και σαφή ύπαρξη παλμού).


Το Magnanimus Trio δημιουργήθηκε από τρεις φίλους, τον Χρήστο Μπάρμπα (πιάνο, καβάλ, φωνή), τον Δημήτρη Τασούδη (τύμπανα, πιάνο, φωνή) και τον Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο, φωνή), τον Σεπτέμβρη του 2010. Η γνωριμία τους γίνεται ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, όταν ήταν συμφοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, συνδύασαν ποικίλες και εξίσου ενδιαφέρουσες μουσικές διαδρομές και επαγγελματικές ενασχολήσεις.


Ο Χρήστος διδάσκει νέι και οθωμανική μουσική σε πανεπιστήμια και σχολές του ελλαδικού χώρου καθώς και στο εξωτερικό. Παράλληλα  με την ενασχόληση του με τα παραδοσιακά πνευστά ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής για παραστάσεις σύγχρονου χορού, θεατρικές παραστάσεις καθώς και για σχήματα σύγχρονης τροπικής μουσικής.
Ο Δημήτρης διδάσκει μουσική στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως κρουστός συμμετέχει σε μπάντες post-rock, jazz, σύγχρονης τροπικής καθώς και σε συναυλίες σύγχρονης και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής.
Ο Παύλος, πέρα από τη διδασκαλία θεωρητικών και κοντραμπάσου, συμμετέχει σε μουσικά σχήματα που δρουν ορμώμενα από παραδόσεις, όπως το flamenco, τα βαλκανικά και οι μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου.




ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ