Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι κρίσεις που προηγήθηκαν της κρίσης



ΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12, ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΣΤΗ 1.00 Μ.Μ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ Α.ΚΑΡΠΟΥΖΑ, Κ.ΚΑΜΑΚΑ, Ν.ΦΩΤΙΑΔΗ, Ν.ΚΑΡΓΙΩΤΗ ΚΑΙ Γ.ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ
 

  Εδώ και τρία χρόνια, εν μέσω κρίσης, έχουν αναπτυχθεί δύο βασικές απόψεις για το πώς προήλθε αυτή η κρίση που ζει σήμερα η χώρα.
Σύμφωνα με τη μία άποψη, η κρίση προκλήθηκε από ένα λάθος της τότε κυβέρνησης το 2009 να αποκαλύψει στους ξένους ότι η Ελλάδα έκρυβε τα ελλείμματά της, τότε ανέβηκαν οι τιμές δανεισμού της χώρας, δεν υπήρχε δυνατότητα λήψης δανείων από την παγκόσμια αγορά και τότε η Ελλάδα τέθηκε υπό την επιτροπεία της τρόικας. 

Σύμφωνα με την άλλη άποψη, η σημερινή κρίση είναι το αποκορύφωμα κρίσεων σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της χώρας, της πολιτικής, της οικονομικής, της κοινωνικής, της πνευματικής ανάπτυξης, αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για μια πολυποίκιλη κρίση που προκλήθηκε μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αλλά κυρίως μετά τη μεταπολίτευση, μέχρι και σήμερα.
Με όχημα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μέσα από την εκπομπή ΑΦΕΤΗΡΙΑ οΑνδρέας Γαλανός πραγματοποιεί, την Παρασκευή 14/12/2012 στις 9.00 το βράδυ, ένα ακόμη δρομολόγιο στο παρελθόν και στην ιστορία, για το πώς προήλθε αυτή η κρίση αλλά και τι μπορεί να γίνει σήμερα.
Συνεπιβάτες σ’ αυτή τη διαδρομή είναι ο τ. βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, ο οικονομολόγος Κώστας Καμάκας, ο επιχειρηματίας Νίκος Φωτιάδης, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Πιερίων Νίκος Καργιώτης αλλά και ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών επαρχιακού τύπου, Γιώργος Κουκουλιάτας.
Και οι πέντε συμπολίτες μας μιλούν για στρεβλή ανάπτυξη, εδώ και δεκαετίες, στην πολιτική, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.
Οι δηλώσεις τους πλαισιώνονται και από επίκαιρα αποσπάσματα κωμωδιών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Πρόκειται για κωμωδίες που προβλήθηκαν κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, που όμως και σήμερα είναι επίκαιρες.
Ο Ηλίας Ερμείδης έχει την επιμέλεια (σκηνοθεσία, μοντάζ κλπ) της εκπομπής, η οποία εκτός από την Παρασκευή βράδυ (ώρα 9.00 μ.μ.) θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Κυριακή 16/12/2012 στη 1.00 το μεσημέρι.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ