Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Bloomberg: Οι χειρότεροι μισθοί σε Ελληνες και Ιρλανδούς το 2013...





Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία θα υποφέρουν περισσότερο από την στασιμότητα των μισθών το 2013, ενώ οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος προκειμένου να επιβιώσουν, σύμφωνα με μελέτη της...αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Hay Group, μεταδίδει το Bloomberg.
«Οι προβλέψεις για τους μισθούς είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αντανακλά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ευρώπη», σημειώνεται στη μελέτη, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία από 20.000 οργανισμούς.

«Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα δεχθούν το μεγαλύτερο χτύπημα», επισημαίνεται στην έρευνα.

Η ανεργία στην Ευρώπη έχει φτάσει στο 12%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία. Τα κράτη περικόπτουν μισθούς και αυξάνουν φόρους για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, ασκώντας μεγαλύτερες πιέσεις στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος τους και να περιορίσουν την αύξηση των μισθών.

Οι αυξήσεις των μισθών στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσουν στο 3,3% κατά μέσο όρο, την ώρα που οικονομίες όπως της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένουν αύξηση της τάξης του 8% – 10%, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Οι εργαζόμενοι στις αναπτυγμένες αγορές θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δύσκολη χρονιά, με τις αυξήσεις μισθών να μένουν στην άκρη ή να ξεπερνούν οριακά τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Μπεν Φροστ, στέλεχος της Hay Group.

Οσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, η Λατινική Αμερική θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών το 2013 με 8,9% ακολουθούμενη από την Ασία με 7,5%. Το χαμηλότερο ποσοστό θα έχει η Βόρεια Αμερική με 2,9%, ενώ ο μέσος όρος των μισθών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα φτάσει το 6%.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ