ΕΠΣ Πιερίας – Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία 


   

   
   Άνετη νίκη για την ΠΑΕ Ποντίων.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε της υποχρεώσεις της για το 2013 η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης.  Η ομάδα του Παναγιώτη Αμανατίδη ήταν ανώτερη και πήρε επιβλητική νίκη με 3-0 επί του Ελατοχωρίου εντός έδρας, ανεβαίνοντας στη 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Δίον. Οι νεαροί παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προσπάθησαν να σκοράρουν από νωρίς , κάτι που δεν κατάφεραν έχοντας απέναντί τους μια πολυπρόσωπη άμυνα με δέκα παίκτες να παίζουν ουσιαστικά κάτω από τη σέντρα. 

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους παίκτες των Ποντίων να προσπαθήσουν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, πράγμα που ήταν δύσκολο, ωστόσο δημιούργησαν αρκετές  ευκαιρίες. Το γκολ  τελικά ήρθε στο 40΄με κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Κώστα Μπαλαμπάνη. Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση Ελατοχωρίου ήταν ουσιαστικά ακίνδυνη επιθετικά , δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση στην εστία του Βαβατσιούλα, καθώς προτεραιότητα για τους φιλοξενούμενους ήταν η διαφύλαξη του μηδέν. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παναγιώτη Αμανατίδη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, να πιέζει την Αναγέννηση  Ελατοχωρίου για να βρει δίχτυα.  Η επιμονή των παικτών του Ποντίων ανταμείφθηκε όταν στο 70’ ο Παμπουκίδης με ωραίο πλάσε από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.  Η ΠΑΕ Ποντίων δεν είχε τελειώσει και  στο 75’ κέρδισε πέναλτι όταν ο νεαρός Λιπιρίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτομάρης γράφοντας το τελικό 3-0. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Παναγιώτης Αμανατίδης
ΣΥΝΘΕΣΗ:
Βαβατσιούλας, Διαμαντίδης Δ (Χανδόλιας), Πουλικίδης, Διαμαντίδης Α., Φορτομάρης, Μπαλαμπάνης (Παπαδημητρίου), Βροχαρίδης, Παμπουκίδης, Τσιγκαρόπουλος, Μαγούδης (Κουλουκουριώτης), Λιπιρίδης.