Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η τοπική γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη»


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»!


Γραμματεία Πιερίας
Η τοπική γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» επειδή αγωνίστηκαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη και για την συμμετοχή τους στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 30/12 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την μη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η εργοδοσία στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αυθαίρετα, αυταρχικά και τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνει πολύ καλά αυτό που κάνουν όλοι οι μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες όταν είναι να προασπίσουν τα υπερκέρδη τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ή να συμπεριφερθούν τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους όταν αυτοί σηκώνουν κεφάλι και οργανωμένα, συλλογικά παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους.
Οι μεγαλοεργοδότες, σύσσωμο το μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα μας, έχουν αποθρασυνθεί και με πλάτη την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αξιοποιούν όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους, για να εξολοθρέψουν όλα τα δικαιώματα τους, να δουλεύουν με όρους σύγχρονης δουλείας όπως αξιώνει σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.
Αγώνας τώρα μαζικός, μαχητικός, ταξικός, με όρους κλιμάκωσης για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν κυριολεκτικά, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, όλους τους συλλόγους εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουν αγωνιστικά την συμπαράσταση τους και να παρθούν πρωτοβουλίες για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι απολύσεις. Ο αγώνας αυτός πρώτα από όλα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» όλης της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψει το Π.Α.ΜΕ για τη μέγιστη ταξική, αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, όπως πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι ταξικά-αγωνιστικά κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…!!!

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ