Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κώστας Κουκοδήμος: "Αποφασιστικό χτύπημα στην ανάπτυξη της Πιερίας η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου"ΑΦΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ...ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.


Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Κουκοδήμο και τους λοιπούς βουλευτές της Πιερίας, πως δουλειά τους δεν είναι να "συμπαραστέκονται" στους αγώνες του λαού της περιφέρειάς τους κατά των διοδίων με ανέξοδες δηλώσεις και ανώδυνες ερωτήσεις στην Βουλή, αλλά να προλαβαίνουν και να εμποδίζουν τέτοια εγκλήματα στην πηγή τους: στα Υπουργεία, στην Βουλή, στο κλεινόν άστυ όπου τους χρυσοπληρώνουμε για να βρίσκονται.....Και θα έπρεπε ΟΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  να είχαν εμποδίσει ακόμη και με απειλή παραίτησης το αίσχος των διοδίων πριν μας έλθει ως αναπόφευκτο κακό .......Οι εποχές όπου ο αιρετός μπορούσε να πετάει χαρταετό ενώ ο κόσμος καίγεται περάσαν.....


Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των πολιτών της Πιερίας ενάντια στη λειτουργία του σταθμού του Αιγινίου εκφράζει με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος δηλώνει ότι η λειτουργία τους θα επιφέρει ένα αποφασιστικό χτύπημα στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη του νομού.
Επιπλέον, ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρέπει να
διορθωθούν οι όροι της σύμβασης παραχώρησης και δηλώνει σύμμαχος και συμπαραστάτης στον αγώνα των πολιτών.


Η επιστολή


Κατερίνη 22 Ιανουαρίου 2013


Κύριε Δήμαρχε, κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι


Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον αγώνα των πολιτών της Πιερίας για τη μη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, που θα επιφέρει ένα αποφασιστικό χτύπημα στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη του νομού.


Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σπουδαιότητα του έργου της Εθνικής Οδού όπως και την αναγκαιότητα κατασκευής δρόμων που θα συμβάλλουν στην ασφαλή μετακίνηση πολιτών. Εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, επανεκκινούνται τα μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα.


Πλην όμως, δεν μπορώ να αντιληφθώ πραγματικά την αναγκαιότητα ύπαρξης δυο σταθμών διοδίων μέσα στα όρια του νομού και άλλων δυο στην είσοδο και την έξοδο αντίστοιχα της Πιερίας. Συνολικά τεσσάρων σταθμών διοδίων σε μια ακτίνα 130 χιλιόμετρων.


Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη χρησιμότητα πλευρικών και μετωπιαίων σταθμών εντός των ορίων του νομού ακόμη και δήμων.


Οι κάτοικοι της νότιας Πιερίας «πλήρωσαν» το κόστος επί σειρά ετών μετακινούμενοι είτε μέσω του εθνικού δικτύου καταβάλλοντας το αντίτιμο των διοδίων (έως ότου εκδοθούν κάρτες ελεύθερης διέλευσης) είτε μέσω ενός επικίνδυνου και ακατάλληλου επαρχιακού δικτύου.


Εξαρχής δήλωσα πως η εν λόγω σύμβαση παραχώρησης χωλαίνει ως προς τα σημεία που έχουν αναφορά στην Πιερία και σε κάθε περίπτωση η επαναδιαπραγμάτευση όφειλε να «διορθώσει» εκείνους τους όρους που θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από όσα ουσιαστικά θα έλυναν.


Αυτό δεν έγινε. Θεωρείστε με σύμμαχο και συμπαραστάτη στον αγώνα σας.


Κώστας Κουκοδήμος