Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Tην Παρασκευή 18-1-2013 πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης ενδοσχολική επιμόρφωση Συμβουλευτικής Παρέμβασης από τον υπεύθυνο του νεοσύστατου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Αθανάσιο Χαρίση.







      Tην Παρασκευή 18-1-2013 πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης ενδοσχολική επιμόρφωση Συμβουλευτικής Παρέμβασης από τον υπεύθυνο του νεοσύστατου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Αθανάσιο Χαρίση. Το περιεχόμενο της επιμορφωτικής συνάντησης αφορούσε σε ενδεικτικούς χειρισμούς των εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις πένθους και θρήνου στη σχολική κοινότητα. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Σ.Σ.Ν. και η ανταπόκριση του Διευθυντή του σχολείου κ. Αλέξανδρου Παπαργυρίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου ήταν άμεση. 



Η πραγματοποίηση της δράσης αυτής εντάσσεται στη δέσμη ποικίλων εναλλακτικών δράσεων οι οποίες συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης. Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η μεγιστοποίηση της θετικής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ των τριών παραγόντων της εκπαιδευτικής διαδικασίας: Σχολείο – Μαθητής -Οικογένεια.