Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης στην Κατερίνη στις 22 Φεβρουαρίου 2013 !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης στην Κατερίνη στις 22 Φεβρουαρίου 2013 !
Θα είναι εισηγητές σε ημερίδα με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» που διοργανώνει το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης με πρωτοβουλία της φιλολόγου κ. Ευαγγελίας Κανάλη η οποία προκήρυξε και διαγωνισμό αφίσας για το σχολικό εκφοβισμό. Στην ημερίδα συμμετέχουν μαθητές-δημοσιογράφοι από εννιά Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας

Δραματική αύξηση σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες σημειώνουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας στα ελληνικά σχολεία, ενώ παρατηρείται έλλειψη ενημέρωσης για το φαινόμενο και σχετική άγνοια για τον τρόπο αντιμετώπισής του. Γι αυτό η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Κανάλη ως υπεύθυνη καθηγήτρια έκδοσης της εφημερίδας του σχολείου μας «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ημερίδα για την ενδοσχολική βία υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» στις 22 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Η αφορμή για τη διοργάνωση της ημερίδας είναι η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την καθιέρωση ευρωπαϊκής ημέρας κατά της σχολικής βίας.
Στην ημερίδα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας θα κάνουν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης και ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος. Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος και μαθητές-δημοσιογράφοι της Πιερίας που εκδίδουν με τους υπεύθυνους καθηγητές τους μαθητικές εφημερίδες για να καταθέσουν απόψεις-προτάσεις για τον σχολικό εκφοβισμό και ερωτήματα στους ομιλητές δίνοντας έτσι τα μαθητικά έντυπα της Πιερίας το δικό τους στίγμα στη διερεύνηση του φαινομένου. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι μαθητές-δημοσιογράφοι του 2ου , του 4ου , του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, του Γυμνασίου της Περίστασης, του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς, του 3ου και 4ου και 5ουΓενικού Λυκείου Κατερίνης, και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Οι μαθητές-δημοσιογράφοι της Πιερίας που θα πάρουν μέρος στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9.30 π. μ. να συνομιλήσουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ουΓυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης με τον κ. M. Βιντιάδη για θέματα μαθητικής δημοσιογραφίας αλλά και για την καμπάνια που έχει ξεκινήσει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τη διερεύνηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.
Στην ημερίδα συμμετέχει φιλικά το Μουσικό σχολείο και μας χαρίζει ευχάριστες μουσικές στιγμές με την Ορχήστρα Εγχόρδων.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής της ημερίδας προκηρύξαμε διαγωνισμό αφίσας με θέμα την ενδοσχολική βία, στον οποίο οι μαθητές που συμμετέχουν θα πρέπει να σχεδιάσουν μια αφίσα και να δώσουν το δικό τους μήνυμα για το ανησυχητικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
Για τη διοργάνωση της ημερίδας οικονομική βοήθεια μας πρόσφεραν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και τοMediterranean Club που είναι χορηγός μας, γι αυτό και τους ευχαριστούμε.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και το ευρύ κοινό της Πιερίας.

Η Δ/ντρια
Α. Πιτσάβα-Διαμαντίδου