Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τον γύρο του κόσμου οι εικόνες κατοχής...





Οι εικόνες της απόγνωσης και της καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πληθαίνουν και προκαλούν την έκπληξη των διεθνών ΜΜΕ.

Οι φωτογραφίες με... υψωμένα χέρια πολιτών, που συνωστίζονταν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν μία δωρεάν τσάντα με τρόφιμα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέδειξε σε φωτογραφία της ημέρας την εικόνα της Λουϊζας Γουλιαμάκη από τον συνωστισμό. «Η φωτογραφία τραβάει την προσοχή μας στα χάλια του ελληνικού λαού» σχολίασε η εφημερίδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν την ύφεση για έκτο χρόνο και την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ.

«Εκατοντάδες άνθρωποι σπρώχνονταν για δωρεάν λαχανικά που μοίρασαν αγρότες σε μία συμβολική διαμαρτυρία την Τετάρτη, ποδοπατώντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας κατακραυγή για την αυξανόμενη απόγνωση που δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση» σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι εικόνες Ελλήνων να μαλώνουν για φαγητό προκαλεί νέο θυμό για τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της HuffingtonPost, που δημοσιεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Ελλάδα με ανθρώπους να ζητούν δωρεάν λίγα τρόφιμα και άλλους να κόβουν ξύλα προκειμένου να ζεσταθούν.

«Περισσότεροι φόροι λιγότερη θέρμανση» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας New York Times. Η ρεπόρτερ της εφημερίδας παρουσίασε τηλεοπτικά τις εικόνες των οικογενειών που προσπαθούν να ζεσταθούν με ξύλα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.