Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.Έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζεται η καταχρηστική χρήση της Ψυχιατρικής από μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εις βάρος του διανοούμενου ιστορικού, ακτιβιστή και μπλόγκερ Βασίλιε (Βάσκο) Γκριγκόριεβιτς ή Βασίλ Γκριγκόροφ.Θεσσαλονίκη, 21/5/2009Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. καταδικάζει την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική χρήση της ψυχιατρικής και τη χρησιμοποίησή της για τον έλεγχο των αντιφρονούντων.

Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. καταδικάζει την καταχρηστική χρήση της Ψυχιατρικής από μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) εις βάρος του διανοούμενου, ιστορικού, ακτιβιστή και μπλόγκερ Βασίλιε (Βάσκο) Γκριγκόριεβιτς ή Βασίλ Γκριγκόροφ.Ο Βασίλ Γκριγκόριεβιτς-Γκριγκόροφ εξαφανίστηκε από το σπίτι του και τους οικείους του για να βρεθεί, μετά μία εβδομάδα, έγκλειστος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Μπάρντατσι, έξω από τα Σκόπια.Ο λόγος για τον εγκλεισμό του Βασίλ Γκριγκόροφ ήταν οι απόψεις που είχε εκφράσει για την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και η προτροπή του στους Σλαβομακεδόνες της FYROM να σεβαστούν την ιστορική αλήθεια αλλά και τη δική τους σλαβική πολιτισμική ταυτότητα.Δυστυχώς, η κρατική αυθαιρεσία των Σκοπίων βρήκε συνεργάτες μεταξύ των ψυχιάτρων της FYROM.Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

-Καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την καταχρηστική χρήση της ψυχιατρικής για πολιτικούς λόγους.

-Καταδικάζει τη συνεργασία «ιατρών» ή «ψυχιάτρων» σε τέτοιου είδους απάνθρωπες πρακτικές.

-Καλεί τους συναδέλφους της FYROM να μη συνεργαστούν σε τέτοιες εγκληματικές χρήσεις της Ψυχιατρικής.

-Καλεί την κυβέρνηση της FYROM να σεβαστεί τα δικαιώματα του Σκοπιανού Πολίτη Βασίλ Γκριγκόροφ - Γκριγκόριεβιτς

-Καλεί τη Διεθνή επιστημονική, ιατρική και ψυχιατρική κοινότητα να δείξει τον αποτροπιασμό της σε τέτοιου είδους πρακτικές.

-Καλεί τις κυβερνήσεις και ιδιαιτέρως αυτές των χωρών της Ε.Ε. να δείξουν αποτελεσματικά το ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια και την υγεία του Βασίλ Γκριγκόροφ - Γκριγκόριεβιτς.