Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ



























ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.



Έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζεται η καταχρηστική χρήση της Ψυχιατρικής από μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εις βάρος του διανοούμενου ιστορικού, ακτιβιστή και μπλόγκερ Βασίλιε (Βάσκο) Γκριγκόριεβιτς ή Βασίλ Γκριγκόροφ.



Θεσσαλονίκη, 21/5/2009



Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. καταδικάζει την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική χρήση της ψυχιατρικής και τη χρησιμοποίησή της για τον έλεγχο των αντιφρονούντων.

Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. καταδικάζει την καταχρηστική χρήση της Ψυχιατρικής από μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) εις βάρος του διανοούμενου, ιστορικού, ακτιβιστή και μπλόγκερ Βασίλιε (Βάσκο) Γκριγκόριεβιτς ή Βασίλ Γκριγκόροφ.



Ο Βασίλ Γκριγκόριεβιτς-Γκριγκόροφ εξαφανίστηκε από το σπίτι του και τους οικείους του για να βρεθεί, μετά μία εβδομάδα, έγκλειστος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Μπάρντατσι, έξω από τα Σκόπια.



Ο λόγος για τον εγκλεισμό του Βασίλ Γκριγκόροφ ήταν οι απόψεις που είχε εκφράσει για την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και η προτροπή του στους Σλαβομακεδόνες της FYROM να σεβαστούν την ιστορική αλήθεια αλλά και τη δική τους σλαβική πολιτισμική ταυτότητα.



Δυστυχώς, η κρατική αυθαιρεσία των Σκοπίων βρήκε συνεργάτες μεταξύ των ψυχιάτρων της FYROM.



Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

-Καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την καταχρηστική χρήση της ψυχιατρικής για πολιτικούς λόγους.

-Καταδικάζει τη συνεργασία «ιατρών» ή «ψυχιάτρων» σε τέτοιου είδους απάνθρωπες πρακτικές.

-Καλεί τους συναδέλφους της FYROM να μη συνεργαστούν σε τέτοιες εγκληματικές χρήσεις της Ψυχιατρικής.

-Καλεί την κυβέρνηση της FYROM να σεβαστεί τα δικαιώματα του Σκοπιανού Πολίτη Βασίλ Γκριγκόροφ - Γκριγκόριεβιτς

-Καλεί τη Διεθνή επιστημονική, ιατρική και ψυχιατρική κοινότητα να δείξει τον αποτροπιασμό της σε τέτοιου είδους πρακτικές.

-Καλεί τις κυβερνήσεις και ιδιαιτέρως αυτές των χωρών της Ε.Ε. να δείξουν αποτελεσματικά το ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια και την υγεία του Βασίλ Γκριγκόροφ - Γκριγκόριεβιτς.