Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Associated Press


Στην Κέρκυρα αναμένεται να βρεθεί το διήμερο 28-29 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, στο πλαίσιο και των προτάσεων που κατέθεσε πέρυσι ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως διευκρίνισε η Χ.Κλίντον, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συμμετοχή της στη Σύνοδο εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης για ενίσχυση διεθνών οργανισμών οι οποίοι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον, ειδικά ο ΟΑΣΕ, στον οποίο συμμετέχουν ΗΠΑ και Ρωσία.

Η κ. Κλίντον δήλωσε, επίσης, ότι στη Σύνοδο της Κέρκυρας θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ακουστούν διαφορετικές θέσεις.

Στην Κέρκυρα πιθανότατα θα βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετές έχουν ήδη απαντήσει καταφατικά στην πρόσκληση της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ..?
ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ..ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ?
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ...