Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΓΕΥΣΕΙΣ


Αρχίζει,σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του νομού Σερρών, με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι νοικοκυρές από όλα τα σημεία του νομού, που θα διαγωνιστούν για την καλύτερη ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών με πινελιές σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να γευθούν πρωτότυπες συνταγές με τοπικά προϊόντα και να έρθουν σε επαφή με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες της Σερραϊκής κουζίνας και της ζαχαροπλαστικής.



ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ
Ανανεωμένη, εξελιγμένη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με ποιοτικά αλλά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, θα είναι η φετινή Γιορτή του Κρασιού στο Ρέθυμνο, που ξεκινά το Σάββατο 23 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Στη Γιορτή του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, τα προϊόντα της Κρήτης με κυρίαρχο το κρασί θα έχουν την τιμητική τους, ενώ η έκθεση τοπικών προϊόντων θα συνοδεύεται από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζητήσεις, δραστηριότητες.