Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Πιερία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορούν την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση παρουσιάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε μια σειρά εκδηλώσεων το τριήμερο 22-24 Μαΐου 2009.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
• Συμπόσιο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου-Παρασκευή 22/05/2009 11:00 π.μ.
• Ημερίδα "Τα οφέλη της Ψηφιακής Διοίκησης για τους πολίτες της υπαίθρου" στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου- Σάββατο 23/05/2009 12:00 π.μ.
• Ημερίδα "Τα οφέλη της Ψηφιακής Διοίκησης για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις του Νομού" στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας- Κυριακή 24/05/2009 11:00 π.μ.
Ο στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Πιερίας για την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση, μέσα από τη δημοσιοποίηση του συνόλου των εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών που έχει υλοποιήσει η ΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ως τελικός δικαιούχος αλλά και ως φορέας λειτουργίας μέσα από παρακάτω έργα του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» και πιο συγκεκριμένα:
• Υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών της υπαίθρου
• Υπηρεσία ενημέρωσης για το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του Νομού Πιερίας
• Υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου
• Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Πιερίας
• Προώθηση της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Νομό Πιερίας
• Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη του Δίου
• Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη του Λιτοχώρου

Μέσα από τις εκδηλώσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν εφαρμοστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, προκειμένου να αναπτυχθεί αίσθημα ασφάλειας αναφορικά με τις χρήσεις των υπηρεσιών αυτών και να προετοιμαστούν για το μελλοντικό τρόπο εξυπηρέτησής τους. Επίσης θα πραγματοποιηθεί οριζόντια παρουσίαση των δράσεων του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Τέλος μέσω της θεματικής «Δράσεις προώθησης Ευρυζωνικότητας και Συμμετοχική Δημοκρατία» οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη χρήση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, αλλά και την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών συμμετοχής δημοκρατίας και ηλεκτρονικής συμμετοχής (e-democracy και e-participation).

Το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ Ν.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ» στου οποίου το πλαίσιο πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ κατά 80% και από Εθνική Συμμετοχή κατά 20%.