Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Δήλωση Δ. Σιούφα για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.




















Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και τις εκδηλώσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:

«Στη σημερινή συγκέντρωσή σας, πανελλαδική συγκέντρωση μνήμης και τιμής για τα θύματα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, παρίσταται όλη η Ελλάδα.

Νοερά παρίσταται και όλες οι γενιές που έζησαν στις προγονικές πατρίδες του Πόντου.

Η θυσία του ποντιακού ελληνισμού είναι αδιαπραγμάτευτο και ανεξίτηλο μέρος της Ιστορίας μας, μέρος της εθνικής ταυτότητάς μας.

Αυτή η ιστορία μας ας είναι πηγή αφύπνισης της Παγκόσμιας Συνείδησης της Ανθρωπότητας.

Ας εργασθούμε όσο και όπου μπορούμε ώστε κανένας λαός στο παρόν και το μέλλον, πουθενά στον κόσμο να μη ζήσει όσα υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου.

Τιμή στη θυσία θα είναι η δική μας δουλειά να οδηγήσει σε ειρηνική συνύπαρξη και συμφιλίωση όλων των λαών και την εξαφάνιση κάθε εστίας μίσους, διαμάχης ή σύγκρουσης.

Η Ελλάδα θυμάται και τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει τη δύναμη της παρουσίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δύναμη πολιτισμού, εργασίας, δημιουργίας. Είστε ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του σύγχρονου Ελληνισμού. Όπου κι’ αν βρίσκεσθε, με ότι κι’ αν ασχολείσθε.

Ζήτω ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ζήτω το Έθνος.»