Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ..!



























Κερδισμένος κατά 5 εκατ. δολάρια βγήκε ο Γούντι Αλεν από τη διαμάχη του με την εταιρεία ένδυσης American Apparel, η οποία σε διαφήμισή της χρησιμοποίησε φωτογραφία του και το όνομά του, χωρίς όμως την άδειά του.

Σε αγωγή που είχε υποβάλει, ο διάσημος σκηνοθέτης αξίωνε αποζημίωση ύψους 10 εκατ. δολαρίων, αλλά τελικά οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν στα 5 εκατ. δολάρια, πριν η υπόθεση πάει στα δικαστήρια.

Αρχικά, οι δικηγόροι της εταιρείας είχαν κρατήσει μία άκρως επιθετική στάση και, επικαλούμενοι την προσωπική ζωή του σκηνοθέτη, είχαν δηλώσει πως «δεν άξιζε» το ποσό που διεκδικούσε.

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση, ο Γούντι Αλεν δήλωσε ότι τα 5 εκατ. δολάρια είναι αρκετά ώστε να αποθαρρύνουν την American Apparel, ή άλλη εταιρεία, να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον.

«Κατέθεσα αγωγή κατά της American Apparel επειδή χρησιμοποίησε το όνομά μου, το πρόσωπό μου και τη φήμη μου για να προωθήσει τα προϊόντα της» είπε, σύμφωνα με το BBC.

Η διαμάχη ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε διαφημιστικές γιγαντοαφίσες στη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ, με μία φωτογραφία του Γούντι Αλεν από την ταινία του Νευρικός Εραστής (Annie Hall, 1977).

Newsroom ΔΟΛ