Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ...

Κοινωνική αναταραχή στην Ευρώπη, που θα μπορούσε να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, προβλέπει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξαιτίας της δραματικής αύξησης της ανεργίας. Κάλεσε δε τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα αναχαίτισης και τους εργοδότες να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία.
Ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα αναχαίτισης και τους εργοδότες να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία.
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας (4 εκατ. άνεργοι στην Ε.Ε. τους τελευταίους 12 μήνες) και η πρόβλεψη της Κομισιόν για 8,5 εκατ. νέους ανέργους φέτος και του χρόνου ήταν το θέμα που κυριάρχησε τόσο προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Γιουρογκρούπ όσο και στη χθεσινή του Συμβουλίου ECOFIN .

ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ή ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΠΕΙΝΑ, ΑΝΕΧΕΙΑ...ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ, ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ...