Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"













"Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την οικονομική και κοινωνική σπουδαιότητα του τουρισμού εξαντλεί κάθε δυνατότητα για τη στήριξή του. Τολμώ να πω ότι έκανε περισσότερα από όσα για οποιονδήποτε άλλο κλάδο".
Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην 17η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στους εμπλεκομένους με τον τουρισμό ανέφερε ότι σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι προς όφελός τους να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη συμπίεση των τιμών. "Χρειάζεται για το σκοπό αυτό να αναπτυχθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια" τόνισε "σε συνδυασμό με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών". Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι προς όφελος της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και της κοινωνίας.



Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος επεσήμανε στην ομιλία του ότι αυτή τη δύσκολη χρονιά που περνάμε, με την παγκόσμια ανασφάλεια των πολιτών λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η πολιτική παίζει σοβαρότατο ρόλο στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.


Η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για θέματα τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου από την πλευρά της, σημείωσε ότι η ίδρυση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο τόνισε ότι οι αρμοδιότητες του είναι περιορισμένες όπως επίσης και οι πόροι του.

Παράλληλα άσκησε κριτική στη φετινή τουριστική καμπάνια την οποία χαρακτήρισε άνυδρη με συγκεχυμένα μηνύματα.