Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

700 ΙΤΑΛΙΔΕΣ























Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε να συναντηθεί με 700 Ιταλίδες στη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής του στη Ρώμη.

Ο Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην ιταλική πρωτεύουσα, διαθέτει ένα αμιγώς γυναικείο επιτελείο από σωματοφύλακες και είχε μία παρόμοια συνάντηση κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, το 2007, με χίλιες γυναίκες προσκεκλημένες του, στις οποίες είχε δηλώσει ότι θέλει να "σώσει τις ευρωπαίες".

Ανάμεσα στις επιθυμίες που είχε εκφράσει ο Λίβυος ηγέτης πριν από την επίσκεψή του ήταν να συναντήσει 700 γυναίκες από την ιταλική πολιτική, επιχειρηματική και πολιτιστική ζωή, συνάντηση που θα γίνει σε συναυλιακό χώρο στις 12 Ιουνίου.

Μεταξύ τους και η υπουργός Ισότητας Μάρα Καρφάνια, ο διορισμός της οποίας τον περασμένο χρόνο προκάλεσε σάλο καθότι είναι πρώην μοντέλο, ενώ φλέρταρε δημοσίως με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκαλώντας την οργή της εν διαστάσει πλέον συζύγου του.

"Ο Καντάφι έχει ζητήσει να συναντήσει εκπροσώπους του ιταλικού γυναικείου κόσμου", είπε η Καρφάνια, η οποία το χαρακτήρισε ως μία ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης, όπου η Λιβύη βοηθάει την Ιταλία να περιπολεί τη Μεσόγειο για πλοιάρια με παράνομους μετανάστες.

Η Καρφάνια δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι θα μιλήσει στον Καντάφι για την κατάσταση των γυναικών στην Αφρική.