Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Συνεργασία πρωθυπουργού - Προέδρου της Βουλής





















Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την οποία συζήτησαν για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενόψει και της λειτουργίας του θερινού τμήματος, η πρώτη σύνθεση του οποίου ξεκινάει την Τρίτη 16 Ιουνίου, το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, που ανέφερε ότι συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό πρόσθεσε, "ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως τις προσδιόρισε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα νομοσχέδια με τα οποία θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα, είναι τα εκκρεμούντα νομοσχέδια του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Ανάπτυξης''.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :
εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα επιμείνει να ζητά εκλογές, παρά το ότι το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους πολίτες.

Ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές, οι μισοί ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν, είπε ο κ. Καραμανλής και χαρακτήρισε το αίτημα για πρόωρες εκλογές πρόφαση φυγής από τα προβλήματα.

Είναι ανευθυνότητα να ζητά εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, τη στιγμή που πήρε πιο λίγες ψήφους από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, σημείωσε και επανέλαβε ότι το αίτημά της για δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκε από το λαό.