Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Νέο άνοιγμα στη ΝΔ

για συνεργασία, αλλά και ανοικτή πρόσκληση σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για διάλογο με το κόμμα του απηύθυνε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ που ενδεχομένως αμφιβάλλουν -όπως είπε- για την επανεκλογή τους στις εθνικές εκλογές -όποτε αυτές γίνουν- σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω άστεγους βουλευτές που έχουν προσφέρει διαχρονικά στην παράταξη». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πρόσκληση αυτή αφορά την περίοδο των εκλογών.

«Εμείς θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έδειξε σε αυτές τις εκλογές ότι δεν έχει τη δύναμη να έρθει στην εξουσία ...» «Ο κ. Καραμανλής έχει πάρει στην πλάτη του το Γιώργο Παπανδρέου για να τον φέρει στην εξουσία ... δείχνει να μην καταλαβαίνει ή και ακόμη χειρότερα, να συνηγορεί στο να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Όπως επεσήμανε, «το ΠΑΣΟΚ έρχεται, και δεν έρχεται ποτέ σαν παρένθεση, αλλά έρχεται για δεκαετίες». «Τότε -είπε- υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που έπαιρνε μαζί του το λαό. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σαγηνεύει το λαό, αλλά ανέλαβε ο κ. Καραμανλής και τον πήρε στην πλάτη του να τον κάνει πρωθυπουργό».

«Εμείς στο ΛΑ.Ο.Σ. κάνουμε έναν αγώνα δημοκρατίας για να μην κατακλυστεί πάλι ο τόπος από το ΠΑΣΟΚ. Θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ και όσο και αν το τραβάει ο κ. Καραμανλής στην εξουσία, εμείς θα το σπρώχνουμε στην αντίθετη πλευρά», υπογράμμισε ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. άλλαξε "πολυκατοικία". Παραμένει στην ίδια γειτονιά της κεντροδεξιάς, αλλά άλλαξε πολυκατοικία γιατί εκεί υπάρχουν ένοικοι καταληψίες και τρωκτικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ: «Ο κ. Καραμανλής δεν θέλησε τη συνεργασία και είναι δικαίωμά του και πρόβλημά του απέναντι στη βάση της Νέας Δημοκρατίας».