Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Η νύφη φορούσε φουσκωτό παντελόνι για να αποφύγει τα αποκαλυπτικά ατυχήματα, καθώς και σύρματα στα μαλλιά για να συγκρατήσει το χτένισμα. Ο γαμπρός δυσκολεύτηκε να τη φιλήσει, και δεν φορούσε καν παπούτσια.

Ο Νόα Φούλμορ και η Εριν Φίνεγκαν, κάτοικοι Νέας Υόρκης, έγιναν το Σάββατο το πρώτο ζευγάρι που παντρεύεται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Η ανορθόδοξη τελετή πραγματοποιήθηκε στο αεροπλάνο G-Force One, ένα Boeing 727-200 που τροποποιήθηκε ώστε να μπορεί να εκτελεί παραβολικές μανούβρες στον αέρα: αρχικά ανεβαίνει με μεγάλη κλίση και στη συνέχεια κατεβαίνει απότομα για να δημιουργήσει την αίσθηση έλλειψης του βάρους.
Μέσα στη «ζώνη αιώρησης» του αεροπλάνου, ένα τμήμα της καμπίνας μήκους 27 μέτρων, με μαλακή επένδυση για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, το ζευγάρι, οι μάρτυρες και οι καλεσμένοι χρειάστηκε να καταβάλλουν προσπάθεια για να ολοκληρώσουν την τελετή.

Ο γαμπρός παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε να ευθυγραμμιστεί με τη νύφη για να τη φιλήσει: «Η φυσική του πρώτου φιλιού δεν λειτούργησε καλά. Καταλάβαινα προς τα πού πήγαινα, καταλάβαινα πού έπρεπε να βρίσκομαι, ήταν όμως δύσκολο να συμφιλιώσω τις διαφορές» είπε ο Νόα Φούλμορ.

«Ο Νόα με χτύπησε στη μύτη και νόμισα ότι μου την άνοιξε» σχολίασε η σύζυγος.

Επίσημος μάρτυρας της ένωσης ήταν ο Ρίτσαρντ Γκάριοτ, συμβολαιογράφος και συνιδρυτής της εταιρείας Zero Gravity που οργανώνει τις πτήσεις.

Με το ίδιο αεροπλάνο είχε ταξιδέψει πρόσφατα ο Βρετανός κορυφαίος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Σε παραβολικές πτήσεις μηδενικής βαρύτητας υποβάλλονται επίσης οι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες της NASA.