Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Νέος Νόμος για τον Κινηματογράφο.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη σημερινή ανοιχτή επιστολή της Διασωματειακής Επιτροπής των Φορέων του Κινηματογράφου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Πολιτισμού εκφράζει την ικανοποίησή του προς τη Διασωματειακή Επιτροπή των Φορέων του Κινηματογράφου, αλλά και προς όλους τους Φορείς του χώρου για τη συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία για τη διαμόρφωση του νέου Νόμου για τον Κινηματογράφο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους του κινηματογράφου, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για την κατάθεση και την ψήφιση του νέου Νόμου. Ο Νόμος θα έλθει να επικαιροποιήσει εκείνον της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, ώστε να εκσυγχρονίσει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο του Κινηματογράφου (συμπεριλαμβανομένων και των Κρατικών Κινηματογραφικών Βραβείων Ποιότητας), δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην ελληνική κινηματογραφία. Στόχος μας είναι ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επιλύει χρονίζοντα προβλήματα, και παράλληλα θα προσφέρει ευκαιρίες και ώθηση στους αξιόλογους, νέους δημιουργούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού, συνεχίζονται τις προσεχείς ημέρες οι συναντήσεις, με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.