Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Συνεργασία

με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα του υπουργείου και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ είναι έτοιμο και θα περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής, με στόχο να αναβαθμίσει και τις υπηρεσίες της ασφάλισης και τις υπηρεσίες υγείας.

Επίσης, κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού από την υπουργό, συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας.

«Κύριο μέλημα της κυβέρνησής μας είναι η στήριξη της απασχόλησης μέσα στη διεθνή οικονομική κρίση», τόνισε η κ. Πετραλιά και παράλληλα αναγνώρισε ότι «υπηρξε μια αυξητική τάση της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2009, ως αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά παρόλα αυτά τον Απρίλιο και το Μάιο υπήρξαν θετικά πρόσημα, με 23.000 προσλήψεις περισσότερες από απολύσεις τον Απρίλιο, και 54.000 προσλήψεις περισότερες από απολύσεις το Μάιο».

Όπως σημείωσε η υπουργός, «αυτό δείχνει ότι οι πολιτικές και οι δράσεις, που ασκούμε, ξεκινούν να δίνουν θετικά αποτελέσματα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ιούνιος, με βάση και τα πρώτα στοιχεία, θα είναι καλύτερος.

«Στόχος μας και επιδίωξή μας είναι η αύξηση αυτή της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο να είναι ένα παροδικό φαινόμενο και πιστεύω ότι θα είναι», είπε η κ. Πετραλιά, υπογραμμίζοντας ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της απασχόλησης και η προστασία των εργαζομένων.