Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υπουργείο Οικονομίας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα προήδρευσε σε σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα διαρθρωτικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος.
Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε χθες, Πέμπτη, ο Γ.Παπαθανασίου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ. Όπως είπε είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στη μακροοικονομική σταθεροποίηση, στη συνέχιση της προώθησης των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σε «όλα όσα δεν είχαμε τολμήσει να κάνουμε μέχρι σήμερα».
Το φθινοπωρινό πακέτο μέτρων αναμένεται να αφορά διαρθρωτικές αλλαγές (Ασφαλιστικό, εργασιακά, περιστολή δαπανών), σύμφωνα με τα όσα έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Κομισιόν και όσα ζητούν μετ' επιτάσεως οι Βρυξέλλες από την Ελλάδα, προκειμένου να βγει από την επιτήρηση.






ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μετάσχει σήμερα, Παρασκευή, στο Διεθνές Συνέδριο για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, που διοργανώνει το University of Fraser Valley σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα το Ανοιχτό Σχολείο στην Ελλάδα.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, ενώπιον των οποίων επανέλαβε το σύνθημα «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε», λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει πάρει μία πορεία, που πρέπει να αλλάξει αλλιώς θα βουλιάξουμε».





"Η ΝΔ ουδέποτε δέχθηκε οικονομική ενίσχυση από τη Siemens"

"Το κόμμα της ΝΔ, ουδέποτε δέχθηκε οικονομική ενίσχυση από την εν λόγω εταιρείες" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος ερωτηθείς αν με αφορμή τις φημολογούμενες μαρτυρίες του Μ. Χριστοφοράκου, οι οποίες καταγράφονται σε δημοσίευμα, ισχύουν οι δηλώσεις ότι δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΝΔ από την Siemens.

Ερωτηθείς πώς εξηγεί την κατάθεση Χριστοφοράκου, εφόσον επιβεβαιωθεί, ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει εικασίες και δεν είναι στην αρμοδιότητά του να σχολιάζει φερόμενες μαρτυρικές καταθέσεις










ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Την διάταξη με την οποία επανέρχεται σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση με βάση την οποία απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για πρόθεση ψήφου δεκαπέντε ημέρες πριν την διενέργεια εκλογών, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονταν μόνον από την προηγούμενη ημέρα διενέργειας των εκλογών έως την ώρα λήξης της ψηφοφορίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «Η ρύθμιση αυτή απέβλεπε στην πληρέστερη και επίκαιρη ενημέρωση των πολιτών, μέσω των δημοσκοπήσεων. Η πρόσφατη όμως εμπειρία, όπως αυτή αποκρυσταλλώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά κοινή αποδοχή, δεν επιβεβαίωσε την εκπλήρωση του σκοπού αυτού. Και τούτο διότι η πληθώρα των δημοσκοπήσεων παρουσίασε έντονα αποκλίνουσες διαφορές και συνεχείς ανατροπές σε ελάχιστα απέχοντα, μεταξύ τους χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα, αντί πλήρους ενημέρωσης να δημιουργηθεί σύγχυση στους πολίτες».



ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ«Η κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς αρχές και χωρίς κανένα πλέον πρόσχημα, με απλά λόγια νομοθετεί ό,τι την βολεύει» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών, σχολίασε ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΕΝΩ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σχολιάζοντας τόνισε "Αποτελεί ένα θετικό μέτρο. Όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται, όπως άλλωστε, είχε άτυπα δεσμευτεί και η Διακομματική Επιτροπή να συζητηθεί το συνολικό πλαίσιο παρουσίασης των προεκλογικών δραστηριοτήτων των κομμάτων σε μια πιο δημοκρατική και ισότιμη βάση».







222 τα κρούσματα στην ΕΛΛΑΔΑ

Έξι (6) επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, 10 Ιουλίου 2009 και έως ώρα 11:00, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσια είκοσι δύο (222), από τα οποία εκατόν δύο (102) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.









ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΑ


Την 8η Πανελλήνια Γιορτή Καρπουζιού θα επισκεφθεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, στις 10 το βράδυ, στο γήπεδο του Καστανά.

Η γιορτή, που διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καστανά, εντάσσεται στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων "Στην περιφέρεια για τον πολιτισμό" του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.







10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

& το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής





O Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα ΣΑΕ κα. Όλγα Σαραντοπούλου παρέστησαν χθες βράδυ στην έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που έγινε, στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.



Στον χαιρετισμό του ο κ.Ταμβάκης προς τους συνέδρους επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:



«?Εδώ και δεκαετίες μεταλαμπαδεύετε όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια σας αλλά και στους συμπολίτες σας στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αφρική και τον υπόλοιπο κόσμο, την αγάπη για την Μακεδονία, την μία, Ελληνική, ιστορική Μακεδονία.



Μεταφέρετε σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς την γνώση. Χωρίς κραυγές, χωρίς ατέρμονους συναισθηματισμούς. Αλλά πάντα με αίσθηση του εθνικού καθήκοντος και συμφέροντος. Γνωρίζοντας την ιστορική πραγματικότητα, την μακρινή αλλά και την σύγχρονη.



Στις προσπάθειές σας το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και εγώ προσωπικά δεν παραμένουμε δέκτες αλλά είμαστε συνοδοιπόροι συναγωνιστές.



Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε πάντα είναι να στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική Πολιτεία, δίπλα στην πατρίδα, σταθερά και πάντα σε συνεννόηση, να κάνουμε τα βήματα εκείνα που είναι απαραίτητα»



Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της δραστήριας Ύπατης Πρόεδρου, κας. Νίνας Γκατζούλη, όλους του Υπάτους Προέδρους και τις διοικήσεις των Παμμακεδονικών στις διάφορες χώρες του κόσμου, για τον άοκνο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες και το πνεύμα συνεργασίας που διαμορφώνετε όχι μονάχα ανάμεσα στις Παμμακεδονικές αλλά σε πολλούς φορείς της Ομογένειας και της Ελλάδος?»



Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ.Στέφανος Ταμβάκης και η Γραμματέας ΣΑΕ κα. Όλγα Σαραντοπούλου παρέλαβαν από την κα. Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής την τιμητική διάκριση, που απένειμε η οργάνωση προς τον Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ κο. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, για την δράση του και την υποστήριξη του στον αγώνα των Παμμακεδονικών Ενώσεων για την Μακεδονία.