Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας

προκηρύσσει τον Δεύτερο Διαγωνισμό για τη Συγγραφή Πρωτότυπου Ελληνικού Θεατρικού Έργου από νέους έως 35 ετών. Το έργο που θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο θα παρουσιαστεί τη σεζόν 2010 – 2011 από το Εθνικό Θέατρο.

Οι βασικοί όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής: 1.Οι συγγραφείς δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια ως την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού, δηλαδή τις 26 Φεβρουαρίου 2010. 2.Τα έργα δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, κατατεθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς ή εκδοθεί. 3. Τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο.

Η επιτροπή του διαγωνισμού μετά την αξιολόγηση των κειμένων θα απονείμει ένα Πρώτο Βραβείο και έναν Έπαινο. Το Πρώτο Βραβείο θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ο Έπαινος θα παρουσιαστεί σε μορφή Θεατρικού Αναλογίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αναλυτική προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού είτε παραλαμβάνοντας αντίγραφό της από τη βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου (Φειδίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 38 20 525), είτε κατεβάζοντας το σχετικό αρχείο από την ιστοσελίδα www.n-t.gr