Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο που βελτιώνει την κυκλοφορία στον παραλιακό άξονα του Νομού Λάρισας εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ η Νομαρχία Λάρισας.

Πρόκειται για την παράκαμψη του Κόκκινου Νερού, ένα έργο, που κατασκευάστηκε ταχύτατα παρά τις τεχνικές δυσκολίες και έδωσε ουσιαστική λύση -ειδικά κατά τη θερινή περίοδο- στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα του παραλιακού δρόμου του νομού.

Το νέο οδικό τμήμα απάλλαξε από την ταλαιπωρία χιλιάδες οδηγούς που διέρχονταν αναγκαστικά μέσα από τους στενούς δρόμους του οικισμού δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή νέες προοπτικές για την τουριστική της ανάπτυξη.

Η Παράκαμψη του Κόκκινου Νερού έχει μήκος 2300 μέτρα και προϋπολογισμό 5.870.000 Ευρώ.

Το έργο με την κατασκευή του συνέβαλε στη βελτίωση της κυκλοφορίας του παραλιακού άξονα (από τη διασταύρωση Τεμπών έως τα όρια του Ν. Μαγνησίας) και συγκεκριμένα από το Στόμιο (μέσω της παράκαμψης )και την Καρίτσα (μέσω της παράκαμψης) μέχρι τον Κόμβο του Κόκκινου Νερού και στη συνέχεια μέσω αυτής της οδικής αρτηρίας και προς την Παλιουριά-Βελίκα-Αγιόκαμπο-Ρακοπόταμο-Σκλήθρο.

Η παράκαμψη του Κόκκινου Νερού ενίσχυσε ακόμη τις δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής , τουριστικές - αγροτικές - κτηνοτροφικές -αναψυχής-εναλλακτικός τουρισμός-σπορ του βουνού και της θάλασσας, ενώ έδωσε και διέξοδο προς τα παράλια Ν. Μαγνησίας και του Ν. Πιερίας.

Επί πλέον έγινε πιο εύκολη η σύνδεση του Κισσάβου με τον Όλυμπο περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Τέλος με την ολοκλήρωση του έργου έγιναν και εργασίες διευθέτησης του ρέματος της καλυψούς.

Μετά την Παράκαμψη του Στομίου και της Καρίτσας, του Θεάτρου των Τεμπών, των αναπλάσεων σε μεγάλο μήκος της παραλίας του Αγιοκάμπου της Σωτηρίτσας, του Δρόμου της Ποταμιάς, του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου, της δημοπράτηση της Παράκαμψης του Γερακαρίου, του Λιμανιού του Αγιοκάμπου, αναμένεται η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη για την Παράκαμψη Ομολίου και αναμένεται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ η Νομαρχία Λάρισας ολοκληρώνει ένα μεγάλο φάσμα έργων για την ανάπτυξη των παραλίων του Νομού.